Festes de Nadal — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / El Municipi / Fires, festes i activitats / Festes de Nadal

Festes de Nadal

Amb esperit tradicional i festiu celebrem les festes de Nadal, les que protagonitzen un important espai al calendari festiu de tot l'any.
 
A banda de les celebracions i rituals que any rera any es repeteixen en aquestes dates i les arrelades festes familiars, com la que s'organitza al voltant del Tronc de Nadal i d'una bona gastronomia,  l'Ajuntament organitza activitats per a tothom i especialment per als més menuts: Parc de Nadal, activitats lúdiques, espectacles, concerts…
 
La nit del 5 de gener arriba puntual la desfilada reial, una nit d’il·lusió per a infants i grans.
 
Els reis i els patges reials, precedits de l’estrella d’Orient, desfilen amb tots els seus regals pel carrer de Lleida fins a la plaça de l’Església on l’alcalde, en nom de tots els alpicatins i les alpicatines, els dona la benvinguda. Finalment, a la sala La Unió, lliuren personalment els regals als nens i a les nenes.
 
És costum ben estès a la població que els nens i les nenes deixin una sabata al balcó perquè, durant la nit, els reis els dexin alguna joguina més a casa. Algú hi deixa, també, un got d'aigua perquè beguin els camells.

Reis.JPG

Arribada dels Reis d'Orient

Parc de Nadal.JPG

Parc de Nadal

  • Compartir