Agermanament — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / El Municipi / Agermanament

Agermanament

L’alcalde d’Alpicat, Pau Cabré, i l’alcalde de Dolceacqua, Mauro Giordano, van signar el 10 de setembre de 2002, un document d’agermanament en el qual es feia constar el compromís de mantenir uns lligams entre els dos municipis i afavorir en tots els camps els intercanvis entre la seva població.

Dolceacqua (Italia) és una ciutat medieval de la Vall del Nervia. La part més antiga de la ciutat, dominada pel castell dels Doria, és anomenada Terra i es troba al peu de la muntanya de Rebuffao. La part més moderna de la ciutat es troba dividida per la carretera que envolta la vall. Però no és només la ciutat medieval més important de la Vall del Nervia, rica en monuments, obres d’art, història i tradicions, sinó que és també un lloc agradable i tranquil.

Pel que fa a l’economia del municipi, es basa, sobretot, en la producció d’oli extra verge i d’olives de taula. Al voltant de la ciutat hi ha cultius de flors, producció força important a la zona, però el producte per excel•lència de la zona és el Rossese di Dolceacqua, un vi rosat amb denominació d’origen i amb un sabor suau, aromàtic i dolç, amb una graduació mínima de 12,5 graus.

En el decurs dels anys s’han dut a terme diversos intercanvis culturals, esportius i empresarials.   

DolceacquaEnllaç a la pàgina web de Dolceacqua

  • Compartir