Morts de la Guerra Civil al cementiri d'Alpicat. Civils, militars, executats... — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / El Municipi / Publicacions sobre el municipi / Morts de la Guerra Civil al cementiri d'Alpicat. Civils, militars, executats...

Morts de la Guerra Civil al cementiri d'Alpicat. Civils, militars, executats...

Segon volum de la col·lecció Fulls d'Alpicat

 

Morts_Guerra_(coberta).jpg

Autor Corretgé Blasi, Fabià
Títol
Morts de la Guerra Civil al cementiri d'Alpicat.
Civils, militars, executats...
Publicació Lleida.
Desc.física  125 pàgines que contenen text, fotos, taules i gràfics
ISBN 978-84-9779-827-3
Matèria Alpicat (Catalunya)-Història

 

El 18 de juliol de 1936, un cop d’estat contra el règim democràtic de la Segona República va fer esclatar la Guerra Civil Espanyola. 

Els avatars de la guerra van establir el front de batalla al riu Segre i Lleida va quedar dividida. La major part de la ciutat fou ocupada per Franco però el seu cementiri romangué en la zona republicana. Fou llavors quan el cementiri d’Alpicat es va convertir en el cementiri de referència de la ciutat de Lleida i en un protagonista mut de la història.

Gràcies a aquest treball de recerca s’han identificat més de 400 persones, de tota classe i condició, que van morir durant la contesa bèl•lica i que van ser enterrades a l’antic cementiri d’Alpicat. 

Amb l’objectiu de fer una petita aportació a la recuperació de la memòria històrica de la guerra civil i de les persones que hi van trobar la mort i ajudar, en tot el que sigui possible, perquè els familiars de les víctimes trobin el lloc on reposen, definitivament, els seus, s’ha escrit el llibre Morts de la guerra civil al cementiri d’Alpicat, que es presentà el 16 d'octubre de 2009.

 El llibre parla dels esdeveniments que van passar en aquell temps a Alpicat, del front del Segre, dels registres utilitzats per recuperar les dades..., tot il·lustrat amb fotografies, plànols i estadístiques i ampliant aquell primer treball de creació d'una pàgina web.

Si us interessa comprar-lo podeu fer-ho a les llibreries, a La Papereria d'Alpicat i per Internet en aquest enllaç

  • Compartir