Obre les portes la primera zona d’esbarjo per a gossos d’Alpicat — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Notícies / Obre les portes la primera zona d’esbarjo per a gossos d’Alpicat

Obre les portes la primera zona d’esbarjo per a gossos d’Alpicat

Els veïns i veïnes d’Alpicat disposen des d’aquest dissabte d’una zona d’esbarjo per a gossos, un nou equipament construït per l’Ajuntament a l’avinguda del Parc i que avui ha obert les seves portes. L’actuació ha comptat amb un pressupost de 50.000 euros, dels quals la meitat han estat finançats per la Diputació de Lleida.

L’espai constarà de dos zones, una d’ús exclusiu per a gossos grans (de més de 9 quilos) i una altra per a gossos petits (d’un pes inferior a 9 quilos). La normativa comuna per aquests dos espais contempla que els gossos han d’anar sempre acompanyats per un adult responsable, perfectament identificats amb xip i placa, i lligats en sortit de la zona d’esbarjo. A més, els responsables hauran de recollir els excrements i dipositar-los a les papereres que hi ha a l’interior del recinte. En el cas de la zona per a gossos grans, aquells animals que siguin considerats potencialment perillosos han de dir sempre el morrió.  

Cal remarcar que, mentre es mantinguin les restriccions pel tema de la pandèmia de la Covid-19, l’aforament estarà limitat a 10 usuaris (persona més mascota) en cadascuna de les dos zones. De la mateixa manera, cal destacar que no hi ha horari i que l’espai estarà en servei les 24 hores.

Aquest nou equipament està ubicat en terrenys municipals a l’avinguda del Parc, entre el camí de Raimat i Joaquim Costa i ocupa un espai de més de 1.200 m2 que fins ara estaven sense ús. La part per a gossos grans ocupa aproximadament 850 m2, mentre que la de gossos més petits és de 400 m2. S’hi ha habilitat una zona arbrada, il·luminació i una via d’accés per a les persones.  

L’objectiu de la construcció d’aquesta zona és minimitzar els problemes de contaminació odorífera i acústica que poden provocar els gossos si no disposin d’un espai condicionat com és aquest, més encara si es té en compte que les estimacions de l’Ajuntament situen la xifra de gossos al municipi en més de 800, dels quals només prop de 600 estan censats. L’alcalde Joan Gilart i el regidor Joan Limón coincideixen a l’hora d'assenyalar que aquesta actuació dona resposta tant als propietaris dels animals, que demandaven una zona d’aquestes característiques, com a la resta de veïns i veïnes que no tenen gossos i que poden patir molèsties pel fet que aquests no disposin d’un espai adequat.
 
ZonaEsbarjo Alpicat-1 copia.jpg
ZonaEsbarjo Alpicat-2.jpg

  • Compartir