L’Ajuntament repartirà ampolles als propietaris de gossos censats per minimitzar l’impacte i la corrosió que provoquen els orins de les mascotes a la via pública — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Notícies / L’Ajuntament repartirà ampolles als propietaris de gossos censats per minimitzar l’impacte i la corrosió que provoquen els orins de les mascotes a la via pública

L’Ajuntament repartirà ampolles als propietaris de gossos censats per minimitzar l’impacte i la corrosió que provoquen els orins de les mascotes a la via pública

Caldrà omplir-les d’aigua i vinagre blanc i, amb aquesta barreja, ruixar els orins.

L’Ajuntament d’Alpicat ha posat en marxa una campanya per tal de minimitzar l’impacte i la corrosió que ocasionen els orins dels gossos als carrers quan no s’ha pogut evitar el pipí.

Per aconseguir-ho, el consistori alpicatí distribuirà de manera gratuïta entre els propietaris de gossos que estiguin censats una ampolla que caldrà omplir de líquid i ruixar els orins dels gossos a la via pública, que té un impacte força corrosiu en els espais públics, les façanes i el mobiliari urbà.

Les ampolles es podran recollir a l’Ajuntament, en horari matinal de 9.00 a 14.00 hores, a partir del 24 d’octubre i fins a exhaurir existències.

Per tal d’utilitzar l’ampolla, cal omplir-la amb aigua de l’aixeta i afegir-hi vinagre blanc. Posteriorment, aquest contingut s’ha d’abocar directament sobre l’orina del gos, amb la particularitat que aquest líquid fa que a la zona que ha estat netejada ja no hi torna a pixar cap animal.

Cal recordar que el 29 de setembre de 2023 va entrar en vigor la Llei 7/2023, de 28 de març, de protecció dels drets i el benestar dels animals, que obliga les persones propietàries d'un animal de companyia a censar-lo a l'Ajuntament on resideix habitualment l'animal i evitar que dipositin els seus excrements i orins en llocs de pas habitual d'altres persones, com façanes, portes o entrades a establiments, procedint en tot cas a la seva retirada o neteja amb productes biodegradables.

AMPOLLES-GOSSOS-1.jpg

Cartell OK.jpg

AMPOLLES-GOSSOS-3.jpg

  • Compartir