Alpicat tanca amb bona salut l’edició del retorn de les Jornades Sanitàries — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Notícies / Alpicat tanca amb bona salut l’edició del retorn de les Jornades Sanitàries

Alpicat tanca amb bona salut l’edició del retorn de les Jornades Sanitàries

Les Jornades Sanitàries d’Alpicat van tancar aquest dimecres amb un balanç molt positiu la seva 17a edició, que significava el retorn d’aquesta activitat després de dos anys d’aturada com a conseqüència de la pandèmia.

Han estat cinc sessions que, com és habitual, han tractat temes d’actualitat relacionats amb la salut, sempre amb la Sala d’Actes del Casal com a escenari. La cinquena i darrera sessió, celebrada aquest dimecres, va anar a càrrec de Sara Queralt Soria, psicòloga de l’ABS Lleida Rural Nord, que va parlar sobre ‘Entrena la teva ment’ en una jornada que va consistir en un taller pràctic d’estimulació cognitiva per a persones grans. A la cloenda de les jornades hi van assisitir l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, i la regidora Tere Mayoral.

La primera sessió va anar a càrrec de Montse Poch, terapeuta musical i infermera en l’àmbit hospitalari, que va oferir la xarrada ‘Salut amb so’, centrant-se en el benefici que aporta per a la salut de les persones l’ús de la música com a disciplina terapèutica.

La segona sessió va dur per títol ‘Cooperació internacional interuniversitària en el camp de la fisioteràpia’, i va anar a càrrec de la fisioterapeuta, antropòloga i màster en desenvolupament i cooperació internacional Carme Campoy. La tercera va tractar sobre ‘Facilitem un dol infantil adaptatiu’, també amb Sara Queralt com a ponent, que va plantejar les possibles estratègies per comunicar les males notícies als infants. ‘Com ens alimentem?’ va ser el tema de la quarta jornada, en la que van intervenir Robert Soliva, professor de la UdL, i Montse Paüls, dietista de l’ABS Rural Nord.

L’organització de les Jornades Sanitàries va anar, com és habitual, a càrrec de l’Ajuntament d’Alpicat amb el suport de la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià, l’Hospital Universitari de Santa Maria, Salut/GSS (Gestió de Serveis Sanitaris), Alpicat Solidari i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Hi va haver servei de cangur gratuït al mateix Casal durant totes les sessions.

  • Compartir