Alpicat invertirà 400.000 euros en la millora de la xarxa d’aigua en vuit carrers del municipi — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Notícies / Alpicat invertirà 400.000 euros en la millora de la xarxa d’aigua en vuit carrers del municipi

Alpicat invertirà 400.000 euros en la millora de la xarxa d’aigua en vuit carrers del municipi

Les obres preveuen la substitució de canonades de PVC per polietilè, que eviten les fuites d’aigua i milloren el subministrament, i noves connexions als usuaris afectats. El conjunt d’actuacions s’inclouen dins el Pla Director de l’Aigua aprovat per l’Ajuntament i compten amb un ajut de 300.000 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua.

L’Ajuntament d’Alpicat té previst invertir 400.000 euros en la millora de la xarxa municipal d’aigua, en una actuació que s’emmarca dins la línia d’adequació i modernització de la xarxa que impulsa el consistori.

Els carrers afectats per aquesta actuació, vuit en total, són els de Mossèn Cinto (des de la plaça Gaudí fins a Joaquim Costa), Doctor Fleming, Diputació, Horta, Mossèn Pere, Ricard Vinyes, Pau Casals i Nou. Les obres preveuen, d’una banda, la substitució de canonades de PVC per polietilè, que eviten les fuites d’aigua per trencament i milloren les garanties del subministrament, i de l’altra, noves connexions als usuaris afectats. En aquest sentit, cal remarcar que, actualment, el municipi ja no disposa de canonades de fibrociment.

El conjunt d’actuacions estan contemplades dins el Pla Director de l’Aigua aprovat per l’Ajuntament i, per la seva execució, compten amb un ajut de 300.000 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua per la millora de les xarxes de subministrament en baixa. Cal recordar que Alpicat disposa de 64 quilòmetres de xarxa d’aigua potable i 2.600 usuaris. El rendiment de la xarxa actual es del 79% i s’espera que, amb aquesta intervenció, es pugui superar el 85%.

L’alcalde Joan Gilart ha dit, al respecte d’aquestes actuacions, que “des de sempre, el bon funcionament de la xarxa d’aigua, així com la qualitat de la mateixa, han estat una de les prioritats de l’equip de govern”. Gilart ha precisat que, per aconseguir-ho, “durant els darrers 10 anys s’hi han invertit importants recursos que han permès assolir uns alts rendiments a la xarxa i un alt grau de satisfacció per part dels usuaris”, unes dades que, “en la situació actual de sequera, són força positives i tot un privilegi pel fet de poder disposar d’un servei amb tant bones prestacions”.

CARRER MOSSÈN CINTO.jpg

  • Compartir