L'Ajuntament dona suport al Dia Mundial de l’Esofagitis Eosinofílica, que se celebra el 22 de maig
L’EoE és una malaltia inflamatòria crònica de l’esòfag provocada per al·lèrgies a aliments o per factors ambientals, que afecta cada cop a més persones però que segueix sent una malaltia poc coneguda.
El símptoma més característic de la malaltia és la dificultat per empassar aliments (disfàgia). Per compensar-ho, el pacient sol mastegar molt, tallar els trossos molt petits i beure aigua per poder empassar el menjar. En els casos més greus es produeixen impactacions, és a dir, el menjar es queda encallat a l'esòfag sense poder baixar fins a l'estómac.
L’única forma de diagnòstic i seguiment d’aquesta malaltia són les endoscòpies i biòpsies, i l'objectiu del tractament és doble: d'una banda, alleujar els símptomes, i de l'altra, disminuir la inflamació i la fibrosi de l'esòfag, és a dir, l’enduriment i estrenyiment de l'esòfag i la dificultat o impossibilitat perquè el menjar passi de la boca cap a l'estómac.