Alpicat s’adhereix a la celebració del Dia Internacional de la Prematuritat — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Sanitat / Alpicat s’adhereix a la celebració del Dia Internacional de la Prematuritat

Alpicat s’adhereix a la celebració del Dia Internacional de la Prematuritat

Vol donar visibilitat a aquesta jornada il·luminant de color lila les lletres de les rotondes i la façana de l’Ajuntament

L’Ajuntament d’Alpicat s’ha adherit a la celebració del Dia Internacional de la Prematuritat, una diada que té lloc cada 17 de novembre amb actes arreu del país per generar sensibilitat i consciència sobre la prematuritat, les seves causes i les múltiples conseqüències que, a curt, mitjà i llarg termini, té aquest fet sobre les nenes i nens que neixen abans d'hora.

En el cas d’Alpicat, i per tal de donar visibilitat a aquesta jornada, s’han il·luminat les lletres de les rotondes i la façana de l'Ajuntament amb el color lila, que és el que simbolitza la prematuritat.

Cal recordar que al voltant del 7% dels nadons a Catalunya, és a dir, uns 4.500 nadons cada any, neixen abans de temps. És per això que, des de l'Associació de Prematurs de Catalunya-Som Prematurs s’impulsa aquesta celebració a casa nostra, amb l’objectiu de donar a conèixer una realitat dura i invisibilitzada que necessita tot el suport mèdic i institucional, més encara tenint en compte que les dificultats que en molts casos comporta la prematuritat per als nens i les famílies, s'agreugen encara més en les circumstàncies actuals.

Encara que avui dia la major part de prematurs no presenten seqüeles greus, cal esmentar els retards maduratius en general, de caràcter orgànic i funcionals, que fan que molts progenitors deixin de treballar durant els primers anys de vida del seu nadó per cuidar-lo i propiciar un procés maduratiu. De fet, la prematuritat extrema és equiparada a una malaltia greu o a un càncer. Cal molta recerca per continuar investigant al voltant de com tractar la prematuritat de forma integral.

Us convidem a visitar la web de l’Associació clicant AQUÍ, on trobareu més informació sobre la prematuritat i els objectius de l’entitat.

 aa1.jpg

aa3

aa2.jpg

  • Compartir