Visita d’una delegació de l’Ajuntament d’Alpicat a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Medi Ambient / Visita d’una delegació de l’Ajuntament d’Alpicat a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR)

Visita d’una delegació de l’Ajuntament d’Alpicat a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR)

Una representació de l’Ajuntament d’Alpicat encapçalada per alcalde, Joan Gilart, pel tinent d’alcalde, Antonio Tornos, i pel regidor Pere Expósito ha visitat aquesta setmana l’Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR).

La visita tenia com a objectiu conèixer de primera mà el funcionament i les dependències d’una instal·lació que, gràcies als nous sistemes i equipaments que incorpora, s’ha convertit en pionera en l'ús d'una nova tecnologia per optimitzar el seu rendiment i reduir el consum elèctric i els residus que genera, entre d’altres avantatges.

Cal destacar que en aquesta estació es depura part de l’aigua d’Alpicat, amb la qual cosa la trobada també ha estat aprofitada per reforçar i intensificar les relacions entre ambdues parts i, d’aquesta manera, coneixent el sistema de funcionament de la planta, guanyar en eficàcia i celeritat a l’hora d’haver d’afrontar qualsevol incidència que es pugui produir.

L’EDAR pot tractar 96.000 m3 d’aigua al dia i depura una mitjana de 2.350 m3/hora, és a dir, uns 56.450 m3 al dia. La visita a l’EDAR de Lleida és una de les activitats que s’inclou dins del programa d’educació ambiental ‘Lleida en viu’ de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida i també en l’Ecodescoberta “El camí que fa l’aigua de casa al riu”.

depu1

depu2

depu3

depu4

  • Compartir