Visita a la segona fase de les obres del Camí Natural de la Cerdera-Alpicat — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Medi Ambient / Visita a la segona fase de les obres del Camí Natural de la Cerdera-Alpicat

Visita a la segona fase de les obres del Camí Natural de la Cerdera-Alpicat

L’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, acompanyat de diferents regidors de l’Ajuntament i de Rosa Maria Mora, en representació de la Diputació de Lleida, de Josep Galve, director de Banca d’Institucions de CaixaBank en representació de l’Obra Social “la Caixa”, i de Vicenç Voltes, de l’empresa que ha dut a terme l’obra, Grup Voltes, han efectuat avui una visita a les obres que s’estan duent a terme al Camí Natural de la Cerdera-Alpicat, que es troben a la segona fase.

El projecte, que s’emmarca en el conveni entre la Diputació de Lleida i l’Obra Social “la Caixa” per a la recuperació dels espais naturals de les Terres de Ponent i que ha representat la inversió de 30.000 euros, consisteix en el condicionament d’un tram del camí natural entre els camins de la Coma i Malpartit. L’àmbit d’actuació comprèn un espai longitudinal configurat per la sèquia de reg de la comunitat de regants 124 d’Alpicat, que incorpora un camí de servei amb una longitud de 3,73 quilòmetres.

Abans de l’actuació, hi havia una vegetació descontrolada i un ferm molt deteriorat, amb sots a la capa superficial que provocaven la proliferació de tolls. Ara s’ha desbrossat tot el camí, s’ha aplicat una capa de compactat i s’ha millorat el trànsit per a bicicletes i a peu.

L’alcalde d’Alpicat ha manifestat que, “donant continuïtat a la primera fase, que es va fer dos anys enrere, avui és un dia per estar contents i orgullosos per poder gaudir d’aquest Camí Natural, sempre agraint a la Diputació i a l’Obra Social “la Caixa” el seu suport”. Gilart ha destacat que el resultat de tot plegat serà un camí d’uns 9 quilòmetres de recorregut, adaptats totalment al territori i donant sortida a les necessitats del veïnat d’Alpicat de cara a “fer esport i fer salut”, facilitant d’aquesta manera una major “vida social al poble”, i ha insistit en el paper de la Diputació com a “casa gran dels municipis” i clau per poder tirar endavant aquest projecte.

Per la seva part, Rosa Maria Mora ha expressat la satisfacció de la Diputació pel fet que, mitjançant el conveni signat amb l’Obra Social “la Caixa”, es puguin “endreçar aquests espais que normalment estan a tocar de l’aigua; som en un territori en què l’aigua hi és present i que cal aprofitar-ho per sortir a caminar, per gaudir del paisatge, i que moltes vegades, si no està endreçat, no tenim tendència a fer-ho”. Per la diputada, el fet que s’arreglin aquests camins fa que la gent ho aprofiti, més ara en què està de moda sortir a caminar, sobre tot per “espais que es presten a fer aquestes sortides i que serveixen per donar a conèixer aquests indrets”.

cami3

cami1

cami2

cami4

cami0

  • Compartir