Tasques de reducció i neteja del niu de cigonyes de l’església — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Medi Ambient / Tasques de reducció i neteja del niu de cigonyes de l’església

Tasques de reducció i neteja del niu de cigonyes de l’església

L’Ajuntament d’Alpicat ha dut a terme tasques de reducció i neteja del niu de cigonyes que hi ha a la torre del campanar de l’església de Sant Bartomeu.

Aquest niu es troba ubicat en aquest indret des de fa uns 12 anys, i s’estimava que pesava uns 300 quilos i mesurava 1,5 metres. És per aquest motiu que s’ha requerit de la intervenció dels tècnics del Departament de Medi Ambient de la Generalitat amb un doble objectiu: com a mesura de seguretat, degut al seu gran pes i volum i al perill que caigués, i per qüestions d’higiene, atès que la presència dels nius genera una seguit de residus que poden causar molèsties i fins i tot desperfectes en els teulats i canaleres.

Així, a Alpicat s’ha procedit a realitzar totes aquestes tasques i a reduir el volum del niu, que ha quedar rebaixat fins a 30 centímetres. Per tal de no alterar la vida de les cigonyes, tota aquesta actuació s’ha efectuat un cop aquestes ja s’han reproduït i els seus polls ja són independents.

El regidor de Medi Ambient i Seguretat de l’Ajuntament d’Alpicat, Pere Expósito, ha seguit tot el procés de neteja i condicionament del niu.

niu2

niu3

niu4

niu5

  • Compartir