Alpicat llança una campanya de conscienciació per tal de potenciar la recollida selectiva — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Medi Ambient / Alpicat llança una campanya de conscienciació per tal de potenciar la recollida selectiva

Alpicat llança una campanya de conscienciació per tal de potenciar la recollida selectiva

La campanya s’articularà en tallers, visites i material informatiu, posant un especial èmfasi en els nens i la gent jove com a receptors del missatge.

L’Ajuntament d’Alpicat ha presentat una campanya de reforç i conscienciació per tal de potenciar el reciclatge entre la població. La campanya es posarà en marxa de forma immediata i s’articularà en tallers i visites, però també tindrà un suport mitjançant tríptics i altres elements gràfics, com ara un imant, i sempre posant un especial èmfasi en els infants i els joves com a receptors del missatge.

La presentació de la campanya ha comptat amb la presència de l’alcalde Joan Gilart, del regidor de Medi Ambient, Pere Expósito, i de Jordi Prats, representant d’Ecoestudi. Els tres han coincidit en assenyalar que l’objectiu de la campanya és reforçar el missatge de la necessitat d’augmentar el percentatge de reciclatge i també de prevenir la generació de residus, tot plegat emmarcat dins el canvi de model de recollida que es va començar a implantar aquest estiu a Alpicat.

El repte és, doncs, conscienciar a la població en general, i per això es faran de tallers de malbaratament, de cuina d’aprofitament, tallers a l’escola i a l’institut, visites a l’abocador i a la planta de reciclatge de Montoliu i es facilitarà informació als ciutadans mitjançant el repartiment de tríptics i un imant de nevera, a més del d’un kit de reciclatge que inclou un cubell per a la fracció orgànica, un paquet de bosses compostables, l’esmentat imant de nevera informatiu i tres bosses per la recollida selectiva (envasos, vidre i paper).

Joan Gilart ha destacat que allò que persegueix l’Ajuntament és posar en coneixement de la població aquest projecte, “incidint molt en la gent jove, en la gent de l’escola i de l’Institut, perquè aquest model es vagi implantant al territori, i així acabar assolint uns percentatges de reciclatge més importants, sense oblidar que tot aquest tema té un cost i al final aquest cost l’haurem de pagar entre tots”. L’alcalde ha precisat que “hem passat del 22% en els índexs de reciclatge a més de 40%, i això vol dir que s’està fent bé la feina”, però ha insistit en què cal acabar de donar una empenta “a un projecte que va començar fa dos anys amb la consulta a la població sobre quin sistema de recollida volien”.

Prats, per la seva part, reconeixia que el tema de la fracció orgànica és a la vegada el més complicat i el més important, perquè “un terç de pes de la brossa d’una persona que no recicla correspon a fracció orgànica”, de manera que cal potenciar-ho, més encara tenint en compte que aquesta fracció es pot utilitzar amb finalitats agrícoles i dins el que en podríem anomenar economia circular, retornant a la terra el que hem extret d’ella.

Cal recordar que qualsevol tasca de recollida de residus té “un cost que paguem entre tots”, ha insistit Gilart, i que, en conseqüència, és molt important millorar els índexs de reciclatge i fer una separació curosa, motiu pel qual des de l’Ajuntament s’apliquen esforços en corregir, entre tots, les conductes incíviques. En aquest sentit, i a més d’agrair la col·laboració i la comprensió de tots els veïns i veïnes en l’adaptació a aquest nou sistema de recollida, s’està en contacte amb el Consell Comarcal del Segrià per tal que de resoldre les incidències que puguin sorgir i d’aquesta manera anar millorant el servei. 

campanya

  • Compartir