Alpicat instal·larà plaques fotovoltaiques per subministrar energia als edificis i equipaments municipals, amb un estalvi anual d’uns 30.000 euros — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Medi Ambient / Alpicat instal·larà plaques fotovoltaiques per subministrar energia als edificis i equipaments municipals, amb un estalvi anual d’uns 30.000 euros

Alpicat instal·larà plaques fotovoltaiques per subministrar energia als edificis i equipaments municipals, amb un estalvi anual d’uns 30.000 euros

L’Ajuntament, La Unió, la zona esportiva, les piscines, la llar d’infants, l’escola i el menjador es beneficiaran d’una intervenció que suposarà una inversió de 228.000 euros. El consistori ha demanat un ajut de 150.000 euros als fons Next Generation per a la instal·lació d’aquests elements en tres punts de la població.

L’Ajuntament d’Alpicat, en el seu camí cap a la transició energètica, ha sol·licitat als fons Next Generation de la UE un ajut de 150.000 euros per tal de dur a terme la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques als edificis i equipaments municipals.

Entre aquests s’inclouen l’Ajuntament, la sala La Unió, la zona esportiva, les piscines, la llar d’infants, l’escola i el menjador, amb una inversió conjunta de 228.000 euros.

La producció anual de les plaques fotovoltaiques que es preveuen instal·lar s’estima en 254.692 Kwh, dels quals un 80% seran autoconsumits pels edificis, mentre que els excedents restants seran lliurats a la xarxa.

En total, els projectes són tres, que s’ubicaran a La Unió, a la coberta de les pistes esportives i al CAP d’Alpicat, en considerar-se les teulades d’aquests tres edificis com les més adequades i òptimes per tal d’obtenir el major rendiment possible de les plaques solars.

De fet, ja s’ha executat la instal·lació de plaques a l’edifici del Casal, en una intervenció en què se n’han col·locat 48 que proporcionen una potència de 19,68 Kw i una producció estimada de 31.234 Kwh, amb una inversió total de 20.000 euros finançada amb recursos propis.

L’alcalde Joan Gilart ha expressat a seva satisfacció per aquesta actuació i en especial pel seu rendiment, a la vista del qual “hem decidit apostar per implantar la mateixa tecnologia a la resta d’edificis i equipaments municipals”. Tot plegat, ha afegit Gilart, dins una línia d’actuació que evidencia el compromís clar de l’equip de govern “per la sostenibilitat, per les energies renovables i pel medi ambient”, sense oblidar tampoc que la instal·lació permetrà al consistori un estalvi anual d’uns 30.000 euros.

AlpicatPS-2.JPG

AlpicatPS-1.JPG

  • Compartir