Alpicat finalitza la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes de la Unió i del Consultori Mèdic — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Medi Ambient / Alpicat finalitza la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes de la Unió i del Consultori Mèdic

Alpicat finalitza la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes de la Unió i del Consultori Mèdic

A principis de 2024 es procedirà a fer una tercera instal·lació que subministrarà energia a tota la zona esportiva i escolar del Parc del Graó.

L’Ajuntament d’Alpicat ha finalitzat les obres d’instal·lació fotovoltaica d’autoconsum amb compensació d’excedents a les cobertes de la Unió i del Consultori Mèdic.

A la Unió s’hi ha instal·lat una planta fotovoltaica d’autoconsum amb compensació d’excedents de 62,37 kWp per un import de 64.000 euros, un equipament que permetrà donar cobertura als edificis de la mateixa Unió i del nou Ajuntament. La instal·lació permet un estalvi del 56% dels Kw consumits.

Pel que fa al Consultori, s’hi ha instal·lat una fotovoltaica de les mateixes característiques a la coberta del CAP de 30,195 kWp per un import de 33.000 euros. En aquest cas, la instal·lació permet un estalvi del 57,2% dels Kw consumits.

A més, està previst que a principis de 2024 també s’iniciïn les obres d’una altra instal·lació a la coberta de les pistes del Parc del Graó, amb una potència de 94,05 Kwp i que suposarà una inversió de 100.000 euros. Aquesta actuació és col·lectiva i, per tant reduirà el consum als edificis de l’Escola Dr. Serés, la Llar d’infants L’Estel, el Pavelló, el menjador, les piscines, el camp de futbol, les pistes cobertes i les de tennis i pàdel.

Les tres actuacions disposen d’un ajut de l’Institut Català de l’Energia per un import de 148.327,50 euros.

Al respecte, l’alcalde Joan Gilart considera que aquest conjunt d’actuacions s’emmarquen en la política de l’equip de govern d’apostar per la sostenibilitat, per les energies renovables i pel medi ambient, i que de retruc s’aconseguirà un important estalvi que beneficia a tota la ciutadania.

PLAQUES-1.png

PLAQUES-2.png

  • Compartir