Alpicat construirà una gran electrolinera que permetrà la càrrega simultània de dotze vehicles en un projecte pioner que referma la seva aposta per les energies verdes — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Medi Ambient / Alpicat construirà una gran electrolinera que permetrà la càrrega simultània de dotze vehicles en un projecte pioner que referma la seva aposta per les energies verdes

Alpicat construirà una gran electrolinera que permetrà la càrrega simultània de dotze vehicles en un projecte pioner que referma la seva aposta per les energies verdes

Iberdrola és la concessionària d’aquesta instal·lació única que, amb un cost de 800.000 euros, s’ubicarà a la zona dels cinemes i que espera estar operativa abans de final d’any. L’Ajuntament també posarà dos punts de recàrrega semi-ràpida gratuïts davant del pavelló, i la mateixa companyia ja està construint tres punts de recàrrega ràpida a La Unió, el consultori mèdic i el Casal.

L’Ajuntament d’Alpicat està impulsant una aposta decidida i pionera per les energies verdes i renovables amb la instal·lació de diferents punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, una política que tindrà el seu màxim exponent en una electrolinera que s’espera que estigui operativa abans de final d’any.

La construcció d’aquesta electrolinera s’ha concedit a Iberdrola, després que aquesta empresa guanyés el concurs convocat per l’Ajuntament a tal efecte, i al qual es van presentar altres dos empreses. Aquest nou equipament es construirà a la zona del davant dels cinemes i tindrà un cost de 800.000 euros.

La infraestructura estarà composta per dos carregadors ultra-ràpids, de 350 kW de potència, sis súper-ràpids de 150 kW de potència cadascun, i dos dobles més semi-ràpids (22 kW+22 kW) que permetran la càrrega de fins a 12 vehicles de forma simultània.

Segons l’acord signat per ambdues parts, l’Ajuntament rebrà un 12% de la facturació anual d’una electrolinera de grans dimensions i característiques, i de les quals n’hi ha molt poques a la demarcació de Lleida. De fet, la d’Alpicat serà l’única que ara per ara preveu instal·lar Iberdrola en el tram de l’A-2 entre La Panadella i Saragossa, on també en té. 

La construcció d’aquesta electrolinera no serà un fet aïllat dins l’aposta d’Alpicat per les energies renovables. Així, la mateixa empresa Iberdrola va ser la guanyadora d’un altre concurs, en aquest cas per a la instal·lació d’una altra infraestructura que la companyia ja està construint actualment al municipi, formada per tres punts de recàrrega ràpida de 50 kW amb capacitat de càrrega simultània per a dos vehicles cadascun. Aquests punts s’ubicaran a La Unió, al consultori mèdic i al Casal, i de fet les obres ja es van iniciar aquest dilluns. En aquest cas, l’Ajuntament rebrà un 15% de la facturació.

L’Ajuntament també té previst instal·lar dos punts gratuïts de recàrrega semi-ràpids (quatre places) davant del pavelló amb un ajut de l’ICAEN.

Els usuaris dels punts instal·lats recarregaran la bateria dels cotxes elèctrics amb energia 100% verda, provinent de fonts de generació renovable, amb certificat de garantia d'origen (GdOs). Els punts de recàrrega estaran localitzats a l'App de Recàrrega Pública Iberdrola, l'única a Espanya que incorpora informació verificada de tots els carregadors de vehicle elèctric, tant els d'Iberdrola com els d'altres operadors, des de la qual es pot geolocalitzar el carregador, comprovar la seva operativitat a temps real i reservar i pagar des del mòbil.

Els detalls d’aquestes operacions van ser tractats en una reunió de treball que l’alcalde Joan Gilart va mantenir amb Enric Gabarrell, responsable a Catalunya de Grans Clients i Administracions Públiques de Iberdrola.

Electrolinera-1.JPG

  • Compartir