Adjudicades tres noves instal·lacions fotovoltaiques en edificis públics — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Medi Ambient / Adjudicades tres noves instal·lacions fotovoltaiques en edificis públics

Adjudicades tres noves instal·lacions fotovoltaiques en edificis públics

S’instal·laran a La Unió, al CAP i a les pistes del Parc del Graó, des d’on se’n beneficiarà tota la zona esportiva i els centres escolars. Totes tres seran finançades amb ajuts de l’Institut Català de l’Energia i s’afegeixen a la que ja existeix des de fa un any al Casal. Alpicat és, després de Lleida ciutat, el municipi de la província amb més instal·lacions fotovoltaiques (200).

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alpicat ha adjudicat la instal·lació de tres noves plantes fotovoltaiques en edificis públics.

La primera d’aquestes plantes s’ubicarà a la coberta de l’edifici de La Unió i es tracta d’una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum amb compensació d’excedents de 62,37 kWp per un import de 64.000 euros. Una segona planta se situarà a la coberta del CAP i serà una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum amb compensació d’excedents a la de 30,195 kWp per un import de 33.000 euros.

La tercera, a la coberta de les pistes del Parc del Graó, és una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum col·lectiu amb compensació d’excedents de 94,05 kWp per un import de 100.000 euros. Aquesta actuació és col·lectiva i, per tant, redueix el consum als edificis de l’Escola Doctor Serés, la Llar d’Infants L’Estel, el Pavelló, el menjador, les piscines, el camp de futbol, les pistes descobertes, i les de tennis i pàdel.

Aquestes tres noves plantes s’afegeixen a la ja existent a l’edifici del Casal, que es va instal·lar ara fa un any i que ha permès una reducció del 55% del consum elèctric.

Totes les actuacions han estat finançades amb ajuts de l’Institut Català de l’Energia dins el programa d’incentius a l’autoconsum i emmagatzematges amb fonts d’energies renovables. Així, en el cas del Casal, la subvenció ascendeix a 14.760,00 euros per a una instal·lació que suposarà un estalvi del 25,7%  en kw; a La Unió, l’ajut serà de 46.777,50 euros i representarà un estalvi del 56% en kw; al CAP, la subvenció serà de 22.642,50 euros i hi haurà un estalvi del 57,2% en kw; i a les pistes del Parc del Graó, s’ha aconseguit un ajut de 78.907,50 euros i l’estalvi serà del 48,7% en kw.

Amb la instal·lació d’aquestes noves plantes, l’Ajuntament referma el seu compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat. En aquest mateix sentit, i segons dades del Registre d’Autoconsum a Catalunya del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, cal destacar que Alpicat és, deixant de banda Lleida ciutat, el municipi de la província que compta amb més instal·lacions fotovoltaiques (200), amb la qual cosa és capdavantera a nivell provincial en la instal·lació d’aquestes infraestructures que suposen un estalvi energètic en els habitatges del municipi. Aquestes instal·lacions estan bonificades per l’Ajuntament amb el 95% de l’impost d’obres i el 25% del IBI de l’immoble durant quatre anys.

  • Compartir