Alpicat busca ‘estrelles’ de Ponent en la primera edició de l’Alpitalent — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Joventut / Alpitalent / Alpicat busca ‘estrelles’ de Ponent en la primera edició de l’Alpitalent

Alpicat busca ‘estrelles’ de Ponent en la primera edició de l’Alpitalent

Es tracta d’un concurs de talents i habilitats obert a gent de tota la província que es desenvoluparà del 2 al 30 d’abril en tres gales. Les inscripcions es podran fer del 13 de desembre al 31 de gener i hi haurà 1.000 euros de premi per al guanyador, 500 per al segon i 300 per al tercer.

La Regidoria de joventut de l’Ajuntament d’Alpicat i el Club Jove d’Alpicat han posat en marxa l’Alpitalent, el primer concurs de talents amb seu a Alpicat i obert a tota la província de Lleida. L’únic requisit per participar-hi és estar empadronat en algun municipi de la província i tenir ganes de donar a conèixer algun talent o habilitat.

Alpitalent vol ser, doncs, un aparador per a la creativitat de la gent de les terres de Ponent, per així detectar nous col·lectius, grups i joves en l'àmbit de les arts escèniques i cercar nous possibles espectacles per emplenar la programació cultural i festiva del municipi.

És per això que s’ha ideat aquest concurs que es desenvoluparà en tres gales (dues semifinals i una final) que es faran en dissabte a la tarda. Així, la primera semifinal tindrà lloc 2 d’abril vinent, la segona semifinal, una setmana després, el 9 d’abril, mentre la final està prevista pel 30 d’abril. Com ha quedat dit, les habilitats poden ser en qualsevol disciplina (monòleg, ball, interpretació, cant, màgia, música, imitacions, recitat de poemes, habilitats físiques, etc.).

Les inscripcions per participar-hi es podran fer a partir del 13 de desembre i fins al 31 de gener a www.alpicat.cat/alpitalent i es podrà participar de manera individual o en grup. Juntament amb el formulari d’inscripció, s’ha d’adjuntar un vídeo de com a màxim 1 minut mostrant la corresponent habilitat.

Un cop finalitzat el període d’inscripció, i atès que el concurs està restringit a 24 participants (12 per semifinal), els membres del jurat realitzaran un filtratge amb els vídeos rebuts per tal de decidir quins seran els 24 aspirants que finalment participaran al concurs. Un cop cobertes aquestes 24 places, la resta de participants quedaran en reserva en llista d'espera per ordre de puntuació.

Ja sobre l’escenari, a les semifinals el temps per actuació serà d’un màxim de 3 minuts. L’actuació serà valorada pels membres del jurat, i aquells participants que obtinguin 3 o 4 vots positius del jurat optaran a ser a la final. Un cop finalitzades totes les actuacions, el públic serà l’encarregat de decidir quins participants accediran a la final mitjançant votacions anònimes a través d’una App per a telèfon mòbil. Aquells participants que obtinguin 2 o menys vots quedaran eliminats, a no  ser que algun dels membres del jurat els hi doni l’accés a la final directament amb el botó daurat. De cada semifinal accediran a la final 5 dels 12 participants que, o bé hagin estat premiats amb el botó daurat o bé hagin estat els més votats per part del públic.

A la final, els participants seran valorats pel jurat, però en aquest cas no donaran un vot afirmatiu o negatiu, sinó que, un cop finalitzades totes les actuacions, el públic serà l’encarregat de decidir quins participants poden optar a guanyar el concurs mitjançant votacions anònimes a través d’una App per a telèfon mòbil. La dinàmica serà la mateixa que a les semifinals, però un cop el públic hagi decidit quines són les actuacions que més els han agradat, es donaran a conèixer els 5 participants més votats de l’edició, sense desvetllar els percentatges, i entre aquests 5 participants el jurat escollirà el primer i el segon classificat. El tercer classificat serà el més votat pel públic assistent a la gala final.

Pel que fa als premis, el guanyador s’endurà 1.000€, mentre que el segon classificat en rebrà 500€ i el tercer 300€. El jurat estarà format per quatre persones estretament lligades a la cultura i les arts escèniques. A l'hora de valorar, el jurat tindrà en compte la connexió dels participants amb el públic, la posada en escena, l’originalitat, el contingut de l'espectacle, la capacitat tècnica dels participants, la dificultat de l’actuació i sobretot el talent dels participants.

Podeu consultar les bases AQUÍ.

Cartell Alpitalent.jpg

ALPITALENT-1.jpg

  • Compartir