Recepció i homenatge a dos membres del Club Excursionista Alpicat per la seva participació a la cursa The Spine Race — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Esports / Recepció i homenatge a dos membres del Club Excursionista Alpicat per la seva participació a la cursa The Spine Race

Recepció i homenatge a dos membres del Club Excursionista Alpicat per la seva participació a la cursa The Spine Race

Tomàs Zapata i Enric Sabaté han recorregut 135 hores durant una setmana en condicions extremes per fer un trajecte de 430 kilòmetres en format non-stop.

L’Ajuntament d’Alpicat ha estat l’escenari de l’homenatge que amics i veïns han tributat a dos esportistes del Club Excursionista Alpicat, Enric Sabaté i Tomàs Zapata, amb motiu de la seva participació a la duríssima The Spine Race. Tots dos han estat rebuts per l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, que els ha lliurat un record per la seva participació en aquesta cursa.

Els components del CE Alpicat van ser dos dels 120 corredors que van prendre la sortida en aquesta prova, i tots dos van tenir una actuació prou destacada, ja que Zapata, que a més és el president del club alpicatí, va ser el 19è, mentre que Sabaté va acabar al lloc 38. Cal recordar que tant l’un com l’altre compten amb una àmplia experiència en proves extremes i de llarga distància, com ara el Tor des Géants, el Gran Raid des Pyrenées, L’Echapelle Belle o la Ronda dels Cims d’Andorra, un fet, aquest, que resulta fonamental per tal de poder participar a The Spine Race, atès que es una prova a la que s’accedeix per invitació en funció del currículum.

En el seu cas, han estat preparant durant un any una cita que els ha obligat a afrontar 430 kilòmetres en format non-stop, corrent 135 hores durant una setmana en condicions extremes, amb 13.500 metres de desnivell positiu i en la que només han dormit unes 8 hores en 5 dies.

The Spine Race està considerada com la prova més dura del Regne Unit i una de més dures i extremes del món. El recorregut travessa llocs amb encant com el Peak District, Cheviots, Yorkshire Dales i el Northumberland National Park fins arribar a la frontera amb Escòcia, i destaca per la duresa del terreny, sense una senyalització específica i on cal ser hàbil amb la tecnologia GPS. A tot plegat hi cal afegir les adverses condicions meteorològiques, amb pluja, neu i temperatures gèlides.

club3

club2

club0

  • Compartir