El projecte ‘Dones d’Alpicat, l’essència i l’empenta d’un poble’ protagonitzarà el 8M-Dia de les Dones — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Igualtat de gènere / El projecte ‘Dones d’Alpicat, l’essència i l’empenta d’un poble’ protagonitzarà el 8M-Dia de les Dones

El projecte ‘Dones d’Alpicat, l’essència i l’empenta d’un poble’ protagonitzarà el 8M-Dia de les Dones

Aquest dimecres, a la Sala La Unió, es presentarà l’exposició que recull les memòries de vint dones d’Alpicat. En el mateix acte s’estrenarà un documental amb l’objectiu de mostrar la història del municipi amb veu de dona.

La Regidoria d’Igualtat i Serveis Socials de l’Ajuntament d’Alpicat ha impulsat, en motiu del Dia Internacional de les Dones, el projecte ‘Dones d’Alpicat, l’essència i l’empenta d’un poble’. Es tracta d’un recull de testimonis femenins sobre la història del municipi que pretén donar veu i visibilitat a les dones del municipi i posar en valor el seu paper.

El projecte s’inaugurarà aquest dimecres, a les 7 del vespre a la Sala La Unió, en el marc del 8M-Dia Internacional de les Dones, i està format per una exposició amb perfils d’una vintena de dones d’Alpicat de diferents sectors, nascudes abans de l’any 1958. En la mostra es podran conèixer les seves vivències, els seus records i la seva aportació a la història del poble.

A continuació, es farà la projecció d’un documental que fa un relat d’Alpicat a través de la veu de les seves protagonistes. Una iniciativa per recuperar i no oblidar la memòria de diverses generacions que construeix el nostre present i futur.

A més de la mostra física, hi haurà disponible un espai virtual on es podran consultar les biografies de les vint protagonistes de manera permanent. Tant els texts com el material gràfic i l’audiovisual passaran a formar part de l’arxiu històric d’Alpicat.

CARTELL DONES D'ALPICAT.jpeg

  • Compartir