Alpicat dona veu i visibilitat a les seves dones amb una exposició i un documental que posen en valor la seva aportació en la construcció del poble — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Igualtat de gènere / Alpicat dona veu i visibilitat a les seves dones amb una exposició i un documental que posen en valor la seva aportació en la construcció del poble

Alpicat dona veu i visibilitat a les seves dones amb una exposició i un documental que posen en valor la seva aportació en la construcció del poble

‘Dones d’Alpicat, l’essència i l’empenta d’un poble’ recull els records i les vivències d’una vintena de dones. L’alcalde Joan Gilart diu que el projecte, presentat en el marc del 8M, va més enllà de ser un homenatge i és “un acte de justícia”.

Alpicat va viure una celebració d’allò més especial del 8M Dia Internacional de les Dones, amb la presentació del projecte ‘Dones d’Alpicat, l’essència i empenta d’un poble’, un recull de testimonis femenins sobre la història del municipi mitjançant el qual es va voler donar veu i visibilitat a les dones del municipi i posar en valor el seu paper en la construcció del poble.

L’acte va constar de dos parts. La primera va tenir lloc a l’Ajuntament, on es va oferir una recepció a les dones protagonistes del projecte. La segona es va celebrar a La Unió i va començar amb l’obertura de portes de la sala per gaudir d’una exposició amb els perfils de la vintena de dones d’Alpicat de diferents sectors, nascudes abans de l’any 1958, que protagonitzen el projecte, en una mostra que posa l’accent en les seves vivències, els seus records i la seva aportació a la història del poble. 

A continuació, es va projectar un documental que fa un relat d’Alpicat a través de la veu de les seves protagonistes, en el que és una iniciativa per recuperar i no oblidar la memòria de diverses generacions que han construït el present i el futur d’Alpicat. 

A l’acte hi van assistir, també, i es va agrair la seva col·laboració, altres persones que, tot i no ser les protagonistes directes del projecte, van col·laborar en l’elaboració del documental i, per tant, també n’eren partícips i artífexs i van ajudar a donar-li fons i forma. 

Cal destacar que, amb posterioritat a l’acte, s’habilitarà un espai virtual amb un enllaç a la pàgina web on es podrà consultar i veure de manera permanent tot aquest material, amb les biografies de les vint protagonistes, de manera que tant els textos com el material gràfic i l’audiovisual passaran a formar part de l’arxiu històric d’Alpicat.

Tot plegat respon a una iniciativa de la Regidoria d’Igualtat i de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Alpicat, en una tasca que l’alcalde, Joan Gilart, va voler posar en valor i que, més enllà de ser un reconeixement o un homenatge, considera que és “un acte de justícia envers les dones d’Alpicat” per la seva feina constant i molts cops en silenci i per la seva aportació en el creixement i en la construcció del poble. És per això que Gilart va remarcar que aquestes dones, sense Alpicat, probablement serien les mateixes, però “Alpicat, sense elles, estic segur que no seria el mateix”.

Podeu veure més fotos al Facebook de l'Ajuntament.

Alpicat Dones-1 copia.jpg

_Alpicat Dones-2.JPG

_Alpicat Dones-3,3.JPG

  • Compartir