José Vico Lizana guanya el XV Premi Agustí Serés In Memoriam amb l’obra ‘Zorzaleo i Olivieta. Una història d'amor verge extra’ — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Cultura / Notícies diverses / José Vico Lizana guanya el XV Premi Agustí Serés In Memoriam amb l’obra ‘Zorzaleo i Olivieta. Una història d'amor verge extra’

José Vico Lizana guanya el XV Premi Agustí Serés In Memoriam amb l’obra ‘Zorzaleo i Olivieta. Una història d'amor verge extra’

L’alcalde Joan Gilart va encapçalar la representació de la corporació municipal a l’acte de lliurament del guardó, celebrat al Molí de Ca l’Agustí.

L’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, va encapçalar la representació de la corporació municipal que va assistir, aquest dissabte, a l’acte de lliurament del XV Premi Agustí Serés In Memoriam, celebrat al Molí de Ca l’Agustí. En aquesta edició del 2024, el guardó va correspondre a José Vico Lizana, de Úbeda (Jaén) pel seu llibre ‘Zorzaleo i Olivieta. Una història d'amor verge extra’.

El Premi Agustí Serés In Memoriam Molí de Ca l'Agustí a la promoció i difusió de la cultura de l'oli d'oliva amb originalitat i recursos limitats va ser creat per la família Serés Santamaria d'Alpicat, membres de l'associació Olearum, Cultura i Patrimonio del Aceite. José Vico Lizana és enginyer agrònom, oleicultor i assessor especialista en trulls.

Com en totes les edicions del premi, amb els guardons aquesta família pretén reconèixer l'esforç de les persones i els projectes que tracten de conservar la tradició, el coneixement i la cultura de l'oliverar i de l'AOVE al nostre país, una cultura tan mediterrània i alhora tan universal que realment mereix el respecte i el reconeixement de tothom.

El Museu Molí d’Oli Ca l’Agustí d’Alpicat és un exemple de conservació del patrimoni agrícola i de la cultura de l’oliverar, fruit de la voluntat i de l’esforç d’Agustí Serés Justo i els seus descendents per mantenir, generació rere generació, el llegat de la seva feina i el de la seva família. Aquest projecte museístic forma part de la Xarxa Olearum de Museus de l'Oli a Espanya.

José Vico descriu l’obra guanyadora del premi com un desafiament per transmetre emocions que atreguin persones interessades en l'oli d'oliva verge extra, però que no es volen endinsar en detalls tècnics. Els fets són verídics, però els sentiments són interpretats per cada lector a la seva manera. A través dels personatges ‘Zorzaleo i Olivieta’ (Inspirats a l'obra de Shakespeare ‘Romeu i Julieta’), ens endinsem en un viatge emocional pels camps d'oliveres, on l'amor i el drama s'entrellacen en una narrativa apta per a totes les edats. Encara que aquest llibre difereix del seu treball anterior, ‘Com gestionar un trull pas a pas’, comparteix el mateix propòsit de difondre la cultura oleícola i el seu estil de vida.

WhatsApp Image 2024-06-29 at 20.44.03.jpeg

WhatsApp Image 2024-06-29 at 20.44.04.jpeg

  • Compartir