El pubillatge d’Alpicat, a l’acte de Proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2022 — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Cultura / Notícies diverses / El pubillatge d’Alpicat, a l’acte de Proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2022

El pubillatge d’Alpicat, a l’acte de Proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2022

La pubilla Júlia Pompido, l’hereu Genís Gatius, la primera dama Alba Chico i els cabalers Edgar Serra i Guillem Pelegrí van representar Alpicat a la festa del pubillatge català que es va celebrar a Peralada.

Acompanyats per l’alcalde, Joan Gilart, i la regidora Blanca Roure, les pubilles i hereus d’Alpicat van participar al llarg de tot el cap de setmana als actes de Proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2022. El certamen d’enguany tenia la particularitat que significava recuperar per fi la plena normalitat post pandèmica en el món del pubillatge.

Al llarg de tot el dissabte es va dur a terme els exàmens, que constaven d’una prova escrita de cultura general seguida d’un examen oral en què els diferents candidats i candidates van ser entrevistats per un jurat especialitzat.

A la tarda del mateix dissabte es va dur a terme el pregó del certamen i la inauguració de la majòlica commemorativa de la proclamació, seguida d’una ballada de sardanes. Diumenge al matí hi va haver la respectiva concentració del pubillatge provinent d’arreu de Catalunya i que va anar en cercavila fins a la Plaça Gran de Peralada, lloc que acollirà la proclamació.

El certament estava organitzat pel Foment de les Tradicions Catalanes, entitat que vetlla per la promoció del pubillatge arreu de Catalunya, juntament amb l’Ajuntament de Peralada i la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

 a-pubillatge.jpeg

a-pubi-2.jpg

 

  • Compartir