Alpicat s'adhereix al Projecte Viles Florides — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Comerç i consum / Fires / Alpicat s'adhereix al Projecte Viles Florides

Alpicat s'adhereix al Projecte Viles Florides

L’Ajuntament d’Alpicat s’ha adherit al projecte Viles Florides, una iniciativa que respon a una proposta de la CHOC (Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya) i que distingeix aquelles iniciatives de l’àmbit públic i privat on la flor i la planta ornamental són protagonistes.

En el cas d’Alpicat, la vila organitza des de fa 20 anys la fira Ecojardí, que enguany se celebrarà els dies 25 i 26 d’abril. Es tracta d’una fira dedicada en primer pla a la jardineria, medi ambient i energies renovables. En els seus inicis, l'objectiu de la Fira era omplir Alpicat de jardins, flors o zones verdes, tant al municipi com als habitatges particulars.

Un altre dels objectius és la promoció dels negocis dedicats a aquest món: jardí, plantes, vivers, medi ambient o energies renovables. Dins la fira, és tradicional el concurs de roses, amb la millor rosa, la més perfumada i la rosa Pau Casals (rosa blanca). També cal destacar el concurs per a nens de dibuixos de la natura, on els més petits mostren la seva visió sobre el món natural. L'exposició de bonsais ja és també un clàssic a la Fira, així com els diversos tallers amb les flors com a temàtica principal.

Viles Florides és un projecte obert en què hi poden participar municipis, espais públics, col·lectius i particulars. Funciona com un espai de trobada per als amants de la natura, que comparteixen els seus espais verds preferits. La participació a Viles Florides és gratuïta i s’entén també com un reconeixement a la tasca dels municipis per la millora de l’espai urbà.

D’aquesta manera, Viles Florides engloba aquells municipis que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria  d’enjardinament i millora de l’espai urbà i la qualitat de vida dels seus habitants.

Les Viles Florides que, segons criteri d’un jurat especialitzat, reuneixin aquestes condicions, podran obtenir el distintiu Flor d’honor (una, dues o tres flors), que els certifica com a municipis florits. La convocatòria es realitza anualment i els municipis inscrits tenen dret a obtenir el distintiu “Vila Florida” pel sol fet de participar-hi.

  • Compartir