Alpicat remodelarà el complex esportiu del Parc del Graó amb el tancament de les dues pistes cobertes i les de pàdel — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Esports / Alpicat remodelarà el complex esportiu del Parc del Graó amb el tancament de les dues pistes cobertes i les de pàdel

Alpicat remodelarà el complex esportiu del Parc del Graó amb el tancament de les dues pistes cobertes i les de pàdel

La reforma suposarà una inversió de 2,5 milions d’euros, s’iniciarà al llarg d’aquest 2023 i es preveu que estigui enllestida en un any. També es construirà un edifici auxiliar per encabir-hi els vestidors i les grades, així com una pista multiesportiva. Seran les primeres pistes municipals de pàdel cobertes de la província de Lleida. L’actuació permetrà alleugerir el dèficit d’infraestructures esportives i satisfarà la demanda de clubs i centres docents, que han estat presents a la presentació del projecte.

L’Ajuntament d’Alpicat ha presentat aquest dilluns el projecte de remodelació del complex esportiu del Parc del Graó, una actuació que preveu el tancament de les pistes cobertes i les pistes de pàdel, amb la qual cosa el municipi passarà a disposar d’una espai polivalent, capaç per a donar cabuda tota mena d’esdeveniments i que vindrà a pal·liar el dèficit d’infraestructures esportives existent. L’actuació suposarà una inversió de 2,5 milions d’euros i actualment es disposa d’un ajut de 100.000 euros del Ministerio de Cultura i Deportes.

L’acte d’avui ha comptat amb la presència de l’alcalde, Joan Gilart, i de representants de clubs esportius i centres docents del poble, que són els grans beneficiaris de l’execució d’aquest projecte, ja que en són els màxims usuaris i els que, actualment, pateixen les mancances d’infraestructures degut a l’elevada demanda.

El ple de l’Ajuntament va aprovar inicialment un projecte que contempla, d’una banda, el tancament perimetral de l’actual pista coberta del Parc del Graó i, de l’altra, l’ampliació del cobert existent fins a incloure també les pistes de pàdel adjacents, que quedaran incorporades dins el nou tancament, convertint-se així en la primera instal·lació municipal de la província de Lleida que ofereix pistes indoor de pàdel. També es preveu la construcció d’un edifici auxiliar per encabir-hi els vestidors i les grades.

De la mateixa manera, la infraestructura estarà dotada d’una pista multiesportiva que inclourà el bàsquet i voleibol, una pista per a l’hoquei i les dues pistes de pàdel. Es crearà a més una zona de graderies, de tres nivells, a la primera planta de l’edifici, aprofitant l’espai creat sobre els vestidors, els magatzems i els lavabos. La superfície total de la instal·lació serà de 3.000 metres quadrats.

A nivell formal, pel que fa al disseny, aquest buscarà la integració en l’entorn mitjançant la utilització de tons verds i marrons a la façana, així com l’ús del policarbonat cel·lular semitransparent per tal de permetre la il·luminació natural del recinte. Així mateix, s’habilitaran obertures tant laterals com superiors per tal de millorar la ventilació.

Pel que fa als temps d’execució, està previst que les obres s’iniciïn aquest any 2023 i que el termini de durada sigui de 12 mesos. Cal tenir en compte que hi haurà la dificultat afegida d’haver de compaginar les obres amb els usos de la instal·lació, tant a nivell esportiu com educatiu.

L’alcalde Joan Gilart es mostrava molt satisfet per una obra que ve a donar resposta a les necessitats i mancances del municipi en aquest àmbit, ja que “actualment tenim un dèficit d’infraestructures esportives, tenim llogats tres pavellons per encabir totes les activitats i amb aquesta instal·lació millorarà l’oferta d’equipaments esportius”.

El nou espai té, segons l’alcalde, té el valor afegit que “permetrà acollir grans esdeveniments, tant esportius com lúdics”, atès que “Alpicat necessitava una infraestructura polivalent”. Gilart també ha volgut remarcar el fet que es tracta d’una actuació que ha estat consensuada durant mesos amb les entitats esportives del municipi, que seran les principals usuàries de l’espai.

En aquest sentit, el projecte ha estat molt ben acollit per clubs i centres educatius d’Alpicat, presents avui a l’acte. En el cas dels clubs, es calcula que les instal·lacions esportives d’Alpicat donen cobertura a més d’un miler d’usuaris corresponents a 230 jugadors/es de 17 equips de futbol; 130 de 16 equips d’hoquei patins; 90 de 7 equips de bàsquet (alguns dels quals actualment entrenen tres dies per setmana a Alguaire o al Col·legi Terraferma per falta d’espai a Alpicat); 115 de 10 equips de vòlei (alguns entrenen al Mater 4 dies per setmana); 137 jugadors/es federats/des de pàdel, a més de 113 alumnes de l'escola i 209 socis, amb 7 equips; i 50 alumnes infantils i 40 adults del club de tennis. En el cas dels centres escolars, es calcula que els usuaris són més de 800, corresponents a 448 alumnes de l’Escola Dr. Serés, 300 persones més de l’AFA d’aquest centre, tan infants com adults, que fan activitats vàries a les pistes cobertes, i 60-70 de l’Institut. En el cas del Dr. Serés, també es podria comptabilitzar l'activitat de menjador, doncs utilitza a les pistes cobertes o al pavelló –segons la meteorologia– per fer el pati.

Foto Grup 1.JPG

Foto Grup 2.JPG

Foto Grup 3.JPG

Exterior 01.jpg

Interior 00.jpg

Interior 01.jpg

Interior 02.jpg

Interior 03.jpg

  • Compartir