La Festa de la Matança del Porc reparteix les 400 racions previstes del tradicional àpat — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Festes / La Festa de la Matança del Porc reparteix les 400 racions previstes del tradicional àpat

La Festa de la Matança del Porc reparteix les 400 racions previstes del tradicional àpat

L'Ajuntament i l'Associació Cultural de Dones han estat al capdavant, un any més, de la Festa de la Matança del Porc d’Alpicat, una diada que en aquesta ocasió ha repartit les 400 racions d’aquest tradicional àpat que havia previst.

La festa ha tingut com a marc el Parc del Graó, un espai on, durant tot el matí, hi hagut una intensa activitat per tal de preparar com cal un àpat que s’ha repartit cap a les dos del migdia. El plat té com a principals ingredients llonganissa, botifarra i la tradicional cassola. Una de les novetats d’enguany era que no calia portar cassoles ni ‘tupers’ per tal de recollir el menjar. 

Cal destacar que la Festa de la Matança del Porc es va recuperar l’any passat després que en els dos anys anteriors (2020 i 2021) no s’hagués pogut celebrar arran de la pandèmia. La festa té com a raó de ser el fet de recordar la feina que antigament es feia durant l’hivern a les cases de pagès per tal que les famílies poguessin emmagatzemat vitualles per a la resta de l’any.

Podeu veure més fotos de la festa al Facebook de l'Ajuntament, on podeu accedir clicant AQUÍ.

festa porc

  • Compartir