Comença la remodelació del complex esportiu, que inclou el tancament de les dos pistes cobertes i les de pàdel, així com la construcció d’un edifici auxiliar — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Esports / Comença la remodelació del complex esportiu, que inclou el tancament de les dos pistes cobertes i les de pàdel, així com la construcció d’un edifici auxiliar

Comença la remodelació del complex esportiu, que inclou el tancament de les dos pistes cobertes i les de pàdel, així com la construcció d’un edifici auxiliar

Té un pressupost de 2,4M€ i el termini d’execució és de 12 mesos, i donarà com a resultat un espai polivalent que pal·liarà el dèficit d’infraestructures esportives.

L’Ajuntament d’Alpicat ha donat aquest dimarts el tret de sortida a les obres de remodelació del complex esportiu del Parc del Graó, que inclouen el tancament de les dues pistes cobertes i les de pàdel, així com la construcció d’un edifici auxiliar. L’actuació compta amb un pressupost de 2.453.760,77€ (IVA inclòs) i el termini d’execució és de 12 mesos.

Aquest matí ha tingut lloc la signatura oficial de l’acta de replantejament, acte que ha suposat l’inici de les obres. Hi han estat presents l’alcalde Joan Gilart i altres membres de l’equip de govern, entre ells els regidors d’Urbanisme, Antonio Tornos, i el d’Esports, Isidre Fernández, a més de representants de l'empresa adjudicatària i de la direcció tècnica de l’obra.

El projecte consisteix en l’ampliació del cobert existent de les pistes esportives, per tal d’incloure dins el recinte les pistes de pàdel adjacents, així com el tancament perimetral del conjunt i la construcció d’un edifici auxiliar adossat a les pistes, formant un conjunt compacte. Amb l’actuació, Alpicat disposarà de les primeres pistes municipals de pàdel cobertes de la província de Lleida. 

Pel que fa a l’edifici auxiliar, tindrà una forma rectangular de 47x5,5 metres, i disposarà de dos nivells: un de planta baixa, destinat als accessos i a serveis (vestidors, magatzems i infermeria), i la planta primera, que serà de graderies. 

Quant a la pista esportiva, que actualment té unes dimensions aproximades de 47x43 metres, amb el nou tancament incorporarà les dos pistes de pàdel existents i esdevindrà una instal·lació multiesportiva que inclourà el bàsquet i voleibol, una pista per a l’hoquei i les esmentades dues pistes de pàdel. La superfície total de la instal·lació serà de 3.000 metres quadrats. 

El projecte, que compta amb un ajut de 100.000 euros del Ministerio de Cultura y Deportes, també contempla la creació d’una vorera a la façana sud-oest, davant dels accessos, així com adequar l’existent al llarg de la façana nord-oest. A nivell formal, es buscarà la integració en l’entorn mitjançant la utilització de tons verds i marrons a la façana, així com l’ús del policarbonat cel·lular semitransparent per tal de permetre la il·luminació natural del recinte. De la mateixa manera, s’habilitaran obertures tant laterals com superiors per tal de millorar la ventilació.

Tot plegat permetrà que Alpicat passi a disposar d’una espai polivalent, capaç per encabir tota mena d’esdeveniments i que vindrà a pal·liar el dèficit d’infraestructures esportives existent, satisfent així la demanda de clubs i centres docents, que són els usuaris habituals del recinte. En aquest sentit, cal destacar que l’execució de les obres haurà de conviure amb els usos de la instal·lació, tant a nivell esportiu com educatiu, fet que suposa una dificultat afegida. 

L’alcalde Joan Gilart ha destacat que, amb l’obra, Alpicat donarà “un pas més per tal de fer realitat una proposta electoral que tindrà com a beneficiaris el col·lectiu de l’esport i les activitats lúdiques al municipi”. Gilart ha recordat que Alpicat pateix un dèficit d’infraestructures esportives que, amb aquesta actuació, es podrà pal·liar en part, de manera que el poble gaudirà d’un nou espai polivalent que podrà acollir esdeveniments de tota mena.

Complex Alpicat-1.JPG

Complex Alpicat-2.JPG

  • Compartir