La companyia lleidatana La Baldufa inaugura aquest dijous Circ Picat amb la seva primera producció de circ — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Cultura / Circ Picat / La companyia lleidatana La Baldufa inaugura aquest dijous Circ Picat amb la seva primera producció de circ

La companyia lleidatana La Baldufa inaugura aquest dijous Circ Picat amb la seva primera producció de circ

El festival se celebrarà durant quatre dies fins diumenge 7 amb la participació de 18 companyies i només tres espectacles de pagament.

CircPicat-Festival de Circ i Arts en Viu d’Alpicat posarà en marxa aquest dijous al vespre la seva 11a edició. Ho farà amb l’espectacle inaugural, ‘Amal’, una creació de la companyia lleidatana La Baldufa, que es podrà veure a l’Espai Pista.

En aquesta 11a edició, Circ Picat se celebra des del dijous 4 fins al diumenge 7 de juliol, quatre jornades durant les quals actuaran 18 companyies, 12 de les quals són catalanes, 2 de la resta de l'Estat espanyol (Aragó i Madrid) i 4 estrangeres (Argentina, Eslovènia, França i França-Suècia). De la totalitat d’espectacles programats, només són de pagament els tres que es representen a La Unió, i a un preu únic de només 3 euros.

Les companyies lleidatanes tindran un notable pes específic. D’una banda, per l’esmentat espectacle inaugural, ‘Amal’, que és la primera producció de circ de La Baldufa, una companyia que ha estat en residència a Alpicat. Es tracta d’una proposta que es va estrenar a FiraTàrrega i que tracta el tema dels refugiats. També es podrà veure en acció Zum Zum Teatre, que actuarà el dissabte a l’Espai Taverna amb ‘Rhinos’. I tampoc no cal oblidar el grup musical Nasty Lovers, que oferirà un concert tot just a continuació de la representació de Zum Zum Teatre, i els tallers, que en bona part també tindran accent de casa nostra.

A més de l’Espai Pista –que no estarà ubicat al seu lloc habitual, sinó al pàrquing del Parc del Graó– i de l’Espai Taverna, hi haurà altres tres espais, els anomenats Roure, Molí i La Unió. Entre tots ells donaran cabuda a un espectacle el dijous, tres el divendres, deu el dissabte i quatre més el diumenge.

Pel que fa a la venda d’entrades, les localitats per als espectacles de pagament es poden adquirir a la pàgina web clicant AQUÍ o des de l’App de l’Ajuntament.

Jornada per a tècnics, programadors, companyies i distribuïdors

D’altra banda, i al marge de la programació, el divendres 5, en el marc del festival CircPicat, es durà a terme al Casal d’Alpicat la jornada titulada 'Les arts escèniques al medi rural'. Aquesta jornada (10.00 h) inclourà una xerrada formativa a càrrec de Pascual Herrera destinada a tècnics, programadors, companyies i distribuïdors de la província i de la resta de Catalunya. La xerrada tindrà una durada de 90 minuts i seguidament es durà a terme un col·loqui de 30 minuts entre tots els assistents. Aquesta és una activitat organitzada per TTP, MARBI Singulars i CircPicat.

Podeu trobar més informació al web de CIRC PICAT.

Foto: @David del Val-La BaldufaCP

  • Compartir