Circ Picat torna a superar les seves expectatives en una edició de ‘10’, la més multitudinària fins ara — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Cultura / Circ Picat / Circ Picat torna a superar les seves expectatives en una edició de ‘10’, la més multitudinària fins ara

Circ Picat torna a superar les seves expectatives en una edició de ‘10’, la més multitudinària fins ara

El festival tanca la seva 10a edició amb la satisfacció per la resposta del públic, que omple els carrers en els espectacles gratuïts i esgota el paper en els de pagament. Al llarg dels quatre dies d’activitat, el certamen ha ofert 20 representacions a càrrec de 15 companyies en 7 espais.

Circ Picat-Festival de Circ i Arts en Viu d’Alpicat ha superat les seves pròpies expectatives en una edició que ha estat de ‘10’, una xifra que fa referència no només a la valoració que se’n fa des de l’Ajuntament, sinó també a l’edició que s’ha viscut, la desena des que el festival es va posar en marxa, i també a la xifra d’espectadors, atès que s’han superat els 10.000, esdevenint l’edició més multitudinària de totes les celebrades fins ara.

L’objectiu de cara a aquesta efemèride que suposava el desè Circ Picat era que fos una edició especial. És per això que l’Ajuntament va optar per celebrar la fita amb el seu públic, de manera que va decidir que tots els espectacles de carrer ­–que són la majoria– fossin amb entrada gratuïta. La proposta ha tingut una molt bona acollida, de manera que aquests espectacles de carrer s’han omplert de públic, això sense oblidar que les representacions de pagament han esgotat també el paper. En qualsevol cas, i sense poder quantificar amb exactitud les xifres de públic degut precisament a que els espectacles de carrer eren amb entrada lliure, l’assistència s’ha situat pel damunt dels 10.000 espectadors, la més elevada fins ara.

La desena edició va acabar aquest diumenge amb una jornada que oferia 8 propostes. Al matí, amb el ‘Taller l’espectacle’, un taller de malabars, equilibri i circ amb el català Moi Jordana, a l’espai Roure. A la tarda-nit, amb dos representacions a La Unió de ‘Ma solitud’, amb el català Guillem Albà, amb clown, mim, teatre d’objecte i titelles; els aragonesos Nostraxladamus amb ‘Al filo’, un espectacle de funambulisme, acrobàcia i malabars a l’espai Roure; la i l’espectacle vivencial de ‘Secrets’, una instal·lació dels catalans Tombs Creatius; dos representacions de ‘Supernaturel’, amb la màgia, l’il·lusionisme i l’acrobàcia del francès Jyoti; i la cloenda, que anirà a càrrec de la barra russa, les acrobàcies i el clown dels belgues 15Feet6, que visitaran l’espai Pista amb ‘League&Legend’.

D’aquesta manera quedaven enrere quatre dies d’intensa activitat durant els quals, sota la direcció artística de Jordi Escuer, Circ Picat va oferir 20 representacions i espectacles en 7 espais (Pista, Rúbies, Roure, La Unió, Taverna, Carpa i Molí) de la mà de 15 companyies amb una majoria d’artistes catalans –entre els que hi havia els lleidatans Jam i Ponent Roots–, tot i que també hi havia dos companyies aragoneses, dos franceses, una etíop i una altra belga.

En la seva valoració, l’alcalde Joan Gilart es referia precisament a aquest fet, ja que Circ Picat ha ofert una programació “molt complerta i variada”, pensada per a totes les edats i públics, multidisciplinar i sobretot “de qualitat”, un segell que, al parer de l’alcalde, és característic del festival i que els ha impulsat a esdevenir “tot un referent dins el sector”. Gilart afegia que aquesta edició ha estat “a l’alçada dels deu anys d’història del festival” i ha dit que ja estan pensant en l’edició número 11, en la que intentaran, com sempre, “corregir els punts febles” que hagin detectat i “potenciar els encerts per fer que Circ Picat continuï creixent i millorant”.

Podeu veure més fotos a les xarxes socials de l'Ajuntament (Facebook).

KINE CIRCUS-2.jpg

  • Compartir