Circ Picat celebrarà el seu 10è aniversari amb entrades gratuïtes per a tots els espectacles de carrer — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Cultura / Circ Picat / Circ Picat celebrarà el seu 10è aniversari amb entrades gratuïtes per a tots els espectacles de carrer

Circ Picat celebrarà el seu 10è aniversari amb entrades gratuïtes per a tots els espectacles de carrer

Se celebrarà del 29 de juny al 2 de juliol amb una edició força especial que inclourà 20 representacions a càrrec de 15 companyies i artistes que actuaran en 7 espais.

Circ Picat-Festival de Circ i Arts en Viu d’Alpicat celebrarà del 29 de juny al 2 de juliol la seva 10a edició, una fita que vol celebrar amb el públic que l’ha ajudat a créixer, motiu pel qual oferirà entrades gratuïtes per a tots els espectacles de carrer.

La 10a edició del festival s’ha presentat aquest dimarts al Casal d’Alpicat en un acte en què hi han intervingut l’alcalde Joan Gilart, la regidora Mireia Perna i el director artístic del certamen, Jordi Escuer.

Gilart ha destacat que es troben davant una edició força especial pel fet de tractar-se de la número 10, una xifra que els fa sentir-se “contents i molt orgullosos”. Un festival “reconegut no només arreu del territori, sinó a tot l’Estat espanyol”, en què es podran veure “una quinzena de companyies de casa i també internacionals” i que des de l’Ajuntament hi ha la voluntat que en gaudeixin tots els seguidors, petits i grans, de Circ Picat, motiu pel qual s’ha decretat que tots els espectacles de carrer siguin amb entrada gratuïta.

Per la seva part, Mireia Perna ha insistit en aquesta idea d’agrair al públic la seva “fidelització” envers Circ Picat, un festival “consolidat i que ha posat Alpicat el mapa cultural”. Perna ha recordat que, en les darreres edicions, el festival “ha omplert tots els espais d’actuacions”, tot i que, pel fet que no hi ha entrades en molts dels espectacles, resulta “difícil” quantificar la xifra d’espectadors que han gaudit del festival. En qualsevol cas, de cara a enguany la regidora espera igualar o fins i tot millorar el seguiment per part del públic.

Jordi Escuer ha estat l’encarregat d’entrar més en detall en la programació, que en aquesta edició inclourà 20 representacions i espectacles en 7 espais (Pista, Rúbies, Roure, La Unió, Taverna, Carpa i Molí) de la mà de 15 companyies catalanes, de la resta de l’Estat espanyol i internacionals. Així, tot i que la majoria d’artistes són catalans –inclosos dos lleidatans–,també hi haurà dos companyies aragoneses, dos franceses, una etíop i una altra belga. Cal recordar que, al llarg dels deu anys d’història, per Circ Picat ja hi han desfilat un total de 115 companyies.

Circ Picat s’inaugurarà dijous 29 de juny a la nit amb l’espectacle gratuït ‘Encore une Fois’, amb la companyia francesa Tripotes, que durà les seves acrobàcies a l’espai Pista.

Divendres 30 hi haurà dos únics espectacles, tots dos gratuïts: ‘L’ànsia per volar’, amb la bicicleta acrobàtica del català Yldor Llach, a l’espai Rúbies, i ‘Homenaje’, amb la perxa xinesa de la companyia catalana En Diciembre, a l’espai Pista.

El dissabte 1 de juliol serà el dia amb més representacions, un total de 9: ‘Felpudoman y Escobilla’, amb les acrobàcies i l’humor dels aragonesos La Raspa a l’espai Roure; ‘Solo’, amb el mim, la manipulació d’objectes i l’humor del català Roi Borrallas, a La Unió; l’espectacle vivencial de ‘Secrets’, una instal·lació dels catalans Tombs Creatius a l’espai Taverna; el teatre d’objectes i clown de ‘L’actitud’, del lleidatà Jam, a l’espai Roure; els catalans Balagans, amb ‘Hemjo’, un espectacle d’equilibris, acrobàcies, malabars i trapezi que es podrà veure a l’espai Molí; la màgia, l’il·lusionisme i les acrobàcies del francès Jyoti, que oferirà a l’espai Carpa dos representacions de ‘Supernaturel’; els etíops Kine Circus, que portaran a l’espai Pista un espectacle d’acrobàcia, malabars i monocicle titulat ‘Greed’; i per acabar el dia, una sessió de Dj’s dels lleidatans Ponent Roots a l’espai Taverna.

El darrer dia de Circ Picat serà el diumenge 2 de juliol, en què es podrà gaudir de 8 de representacions: el ‘Taller l’espectacle’, un taller de malabars, equilibri i circ amb el català Moi Jordana, a l’espai Roure; dos representacions a La Unió de ‘Ma solitud’, amb el català Guillem Albà, amb clown, mim, teatre d’objecte i titelles; els aragonesos Nostraxladamus amb ‘Al filo’, un espectacle de funambulisme, acrobàcia i malabars que es podrà veure a l’espai Roure; la barra russa, les acrobàcies i el clown dels belgues 15Feet6, que visitaran l’espai Pista amb ‘League&Legend’; a més d’una nova representació dels ‘Secrets’ de Tombs Creatius i dos més de ‘Supernaturel’, amb Jyoti, que ja s’hauran vist el dia anterior.

Quant als espectacles de carrer –la gran majoria–, seran tots gratuïts i no caldrà entrada per accedir al recinte. De fet, només seran de pagament els espectacles de la sala La Unió (3 en total) i la instal·lació de la companyia Tombs creatius a l’espai Taverna (1 dissabte i 1 diumenge). Les entrades per als espectacles de pagament es podran adquirir a la pàgina web www.alpicat.cat/entrades o des de l’App de l’Ajuntament.

PODEU CONSULTAR EL LLIBRET AMB TOTS ELS DETALLS DE CIRC PICAT AQUÍ.

TAMBÉ PODEU VISITAR EL WEB DE CIRC PICAT PER ACCEDIR A TOTA LA INFORMACIÓ.

CircPicat.JPG

  • Compartir