Circ Picat tanca una nova edició marcada pels espectacles de qualitat i l’excel·lent suport del públic — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Cultura / Circ Picat tanca una nova edició marcada pels espectacles de qualitat i l’excel·lent suport del públic

Circ Picat tanca una nova edició marcada pels espectacles de qualitat i l’excel·lent suport del públic

El festival va canviar sobre la marxa els escenaris de les representacions del dissabte per la pluja, reubicant-les en espais coberts per mantenir la programació. La regidora de Cultura, Mireia Perna, destaca que Circ Picat “no s’ha aturat malgrat la pluja” i agraeix “la bona resposta” dels espectadors tot i la climatologia i els canvis de lloc.

Circ Picat-Festival de Circ i Arts en Viu d’Alpicat va abaixar el teló de la seva 11a edició, que va estar marcada per l’aposta pels espectacles de qualitat i per la gran resposta del públic, que un any més va ser fidel al certamen i li va donar suport massivament, tot plegat malgrat la dificultat que va suposar la pluja, present en la jornada més carregada de propostes, la de dissabte.

Així, la previsió de pluja va fer que l’organització canviés sobre la marxa els escenaris dels espectacles, reubicant-los en espais coberts per poder completar tot el programa. Gràcies a aquestes mesures d’emergència, des del passat dijous fins diumenge van desfilar per Circ Picat 18 companyies, de les quals 11 van ser catalanes, 3 de la resta de l'Estat espanyol (dos d’Aragó i una de Madrid) i 4 estrangeres (Argentina, Eslovènia, França i França-Suècia). Pel que fa a la presència lleidatana, va estar en mans de les companyies La Baldufa i Zum Zum Teatre, atès que el concert del grup musical Nasty Lovers es va haver de suspendre. De la totalitat d’espectacles programats, només van ser de pagament els tres que es van representar a La Unió, i a un preu únic de només 3 euros.

De fet, l’aposta pels espectacles majoritàriament gratuïts –o a preus molt econòmics– és des de fa uns anys un dels eixos de Circ Picat, com també ho és l’aposta pels espectacles de qualitat i que abastin tot el ventall de públic i de disciplines. Així ho va assenyalar, en la seva valoració del festival, la regidora de Cultura, Mireia Perna, que va remarcar “l’alt nivell artístic de les companyies, que ens han fet emocionar-nos, riure i gaudir com mai”. Però, pel damunt de tot, Perna va voler posar en valor, d’una banda, el fet que Circ Picat “no s’ha aturat malgrat la pluja i només es va haver de suspendre un espectacle”, gràcies a la bona capacitat de reacció davant la meteorologia adversa evidenciada per l’organització, i de l’altra, “la bona resposta del públic en tots els espectacles malgrat la pluja i els canvis de lloc de les representacions, quelcom que “cal agrair”.

Per tot plegat, la regidora de Cultura va qualificar com a ”molt positiva” la valoració d’un festival pensat per a totes les edats i gustos i que va rebre un suport massiu per part del públic, amb la qual cosa Circ Picat va donar un altre pas en ferm per ser, encara més, un referent dins el sector del circ.

En la jornada de cloenda, els espectadors van poder gaudir d’un matí de tallers amb Espai Melic, SAC Espectacles i l’eslovè Andrej Tomse (Espai Roure), mentre que a la tarda es van programar ‘Los Viajes de Bowa’, de la madrilenya La Gata Japonesa (La Unió), amb  acrobàcia, equilibri, clown i màgia; ‘Get the hat’, del funambulista Andrej Thomse (Roure); dos passis de ‘Lo dia bobo’, de Lolo Diabo, amb protagonisme pel diàbolo (Taverna); i l’espectacle de cloenda, ‘Welcome to my head’, de Kerol (Pista), amb malabars, beatbox i humor. També es podrà veure ‘Nada!’, de la companyia Nostraxladamus, una proposta d’equilibrisme còmic sobre estructura autònoma de gran format que va substituir l’espectacle ‘H’, de la funambulista La Córcoles, que es va haver de suspendre per la lesió de l’artista Marina Moya.

Quatre dies intensos

Circ Picat es va posar en marxa el dijous 4 amb ‘Amal’, de la companyia lleidatana La Baldufa, que es va poder veure a l’Espai Pista. Divendres 5, les propostes van ser ‘L’illa del tresor’, amb Inhabitants, a La Unió, de moviment i teatre d’objectes; dos representacions de l’obra ‘Equipaje de mano’, amb els argentins Circo Franela i els seus ports acrobàtics; i ‘Gregarious’, amb la companyia català-sueca Soon Circus, amb acrobàcia, màstil i bàscula.

El dissabte 6, el dia gran de Circ Picat, hi va haver un total de 10 representacions. Al matí, amb ‘Màgia de lejos’, amb els malabars, el clown i la màgia de La Forzuda, i a la tarda-nit, amb ‘Rube’, més malabars i acrobàcia amb els aragonesos Alodeyá; dos representacions més de ‘Lo dia bobo’, de Lolo Diabo; l’equilibri, les baldufes i l’acrobàcia de ‘La pedra de fusta’, de Circ Eia; ‘Batkana’, amb els malabars i la dansa de la companyia franco-sueca Lazuz; ‘Rhinos’, amb la dansa i l’humor dels lleidatans Zum Zum Teatre; ‘Peti peta hoffen swow’, dels francesos LPM-Los Putos Makinas dels malabars i el clown; i ‘Arriba’, amb l’equilibri i el clown de José Luis Redondo.

A més, i al marge del festival, però en el seu marc, el divendres es va celebrar al Casal d’Alpicat la jornada titulada 'Les arts escèniques al medi rural'. La sessió va incloure una xerrada formativa a càrrec de Pascual Herrera destinada a tècnics, programadors, companyies i distribuïdors de la província i de la resta de Catalunya, i va donar pas a un col·loqui entre tots els assistents. Aquesta era una activitat organitzada per TTP, MARBI Singulars i CircPicat.

Podeu veure més fotos i vídeos al Facebook de l'Ajuntament.

LPM0 còpia.jpeg

 

  • Compartir