L'Ajuntament aprova la segona fase del canvi de l’enllumenat públic a LED, que permetrà estalviar 40.000 euros anuals — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament aprova la segona fase del canvi de l’enllumenat públic a LED, que permetrà estalviar 40.000 euros anuals

L'Ajuntament aprova la segona fase del canvi de l’enllumenat públic a LED, que permetrà estalviar 40.000 euros anuals

El ple de l’Ajuntament d’Alpicat va aprovar la segona fase del projecte de millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic d’Alpicat, que preveu la substitució amb LEDS de 618 lluminàries, amb un pressupost de 370.000 euros.

Amb aquesta intervenció, es reduirà la potència de 94 a 19 Kw, i es finalitzarà l’actuació al nucli amb els comptadors de plaça de la Natura, plaça Gaudí i avinguda del Parc, a més de fer l’entrada del poble, la urbanització Rafel i el polígon Ludic Parc. Aquest projecte suposarà un estalvi de 40.000 euros anuals, ja que s’assolirà un 73% menys de consum.

Per tal de finançar aquesta intervenció, es recorrerà a ajudes dels Fons Feder convocades per l’Instituto de Diversificación y Ahorro Energético, que aportarà un 50% del capital necessari, i a la Diputació de Lleida, que cobrirà un 25% de l’operació.

Cal recordar que el passat mes d’abril ja es va completar la primera fase del canvi a tecnologia LED de l’enllumenat públic municipal. Aquella intervenció es va posar en marxa el mes de juny de l’any anterior i va consistir en la substitució de 716 lluminàries gràcies a un crèdit de 325.000 euros a interès zero. Amb aquella mesura, el consistori a va estalviar un 60% en la factura de la llum gràcies a la implantació de tecnologia LED. 

  • Compartir