L’Ajuntament no admet a tràmit la proposta de consulta sobre Cal Negre en no ser conforme a la llei — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Notícies / L’Ajuntament no admet a tràmit la proposta de consulta sobre Cal Negre en no ser conforme a la llei

L’Ajuntament no admet a tràmit la proposta de consulta sobre Cal Negre en no ser conforme a la llei

Es tracta d’una actuació inclosa en pressupostos ja aprovats, motiu pel qual no pot ser objecte d’una consulta.

L'Ajuntament d'Alpicat no ha admès a tràmit la proposta presentada per una comissió promotora d'una consulta popular sobre el destí de l’edifici de Cal Negre per no ser conforme a la Llei 10/2014 de Consultes populars no referendàries de Catalunya, segons la qual no poden ser objecte de consulta actuacions incloses en pressupostos ja aprovats, com és el cas del projecte de Cal Negre.

La iniciativa va ser presentada per sis persones el passat mes de novembre i pretenia que l'Ajuntament autoritzés la recollida de signatures per promoure una futura consulta sobre el destí de l'edifici Cal Negre, on l'Ajuntament preveu instal·lar-hi les futures dependències municipals. 

Cal recordar, en aquest sentit, que l'Ajuntament ja va rebutjar per majoria absoluta una moció sobre la idoneïtat de dur a terme una consulta sobre el futur de l'edifici Cal Negre presentada pels grups de l’oposició en un ple extraordinari el mes de setembre. A més, al ple de novembre passat va ser aprovat per majoria absoluta el projecte per encabir les dependències municipals a Cal Negre i, després de presentar-se 21 al·legacions, el projecte va ser aprovat definitivament el passat 27 de gener en rebre els informes favorables dels tècnics competents. Així doncs, es tracta d’una actuació inclosa en pressupostos ja aprovats, motiu pel qual la consulta no seria conforme a la llei. 

L’alcalde Joan Gilart ha reiterat, per tot plegat, que “és un projecte necessari, pressupostat i aprovat per majoria absoluta dels membres del ple municipal” i que “per tant està legitimat per tirar-se endavant”. Sobre la proposta de consulta, Gilart ha manifestat que “és una iniciativa que es promou per sis persones la gran majoria d’elles vinculades a ERC i CUP després del fracàs dels grups de l'oposició de paralitzar un projecte de govern que vol millorar una de les infraestructures més deficients que tenim actualment”. 

CAL NEGRE.jpg

  • Compartir