Junts per Alpicat segella un pacte amb Alpicat es Mou i PSC i aprova el cartipàs municipal — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Notícies / Junts per Alpicat segella un pacte amb Alpicat es Mou i PSC i aprova el cartipàs municipal

Junts per Alpicat segella un pacte amb Alpicat es Mou i PSC i aprova el cartipàs municipal

El Ple de l’Ajuntament tanca el repartiment de les diferents àrees, de les quals els socis de govern n’assumiran dos.
  • El Ple de l’Ajuntament d’Alpicat ha aprovat avui el nou cartipàs municipal amb els vots favorables dels grups de Junts per Alpicat, Alpicat es Mou i PSC, amb els quals s’ha tancat un pacte per a la present legislatura.

A més de l’aprovació de les retribucions per als diferents membres de la corporació municipal i la periodicitat de les sessions del Ple i de la Junta de Govern Local, s’han constituït els diferents grups municipals i s’han nomenat els representants de la Corporació a òrgans col·legiats de competència del Ple.

Així, s’ha nomenat Antonio Tornos com a primer tinent d’alcalde; Teresa Bosch, segona tinenta d’alcalde; Blanca Roure, tercera tinenta d’alcalde; i Joan Limón, quart tinent d’alcalde. Tots ells constituiran la Junta de Govern Local presidida per l’alcalde, Joan Gilart.

Pel que fa a les diferents àrees, Antoni Tornos estarà al capdavant d’Urbanisme i Territori (inclou Urbanisme i obres, Medi ambient, Agricultura); Teresa Bosch, a Educació (Educació, Promoció econòmica, Transparència i participació); Blanca Roure, a Economia i Igualtat (Hisenda, Tresoreria i patrimoni, Regidoria de la dona), i Cultura, que farà indistintament o conjuntament amb la regidora Maria Celeste Parramón; Joan Limón, a Seguretat i Associacions (Seguretat, Associacionisme cultural i social, Cementiri, Ràdio Alpicat); Llorenç Besa, a Noves tecnologies, Joventut i Festes; i Teresa Mayoral, a Polítiques Socials (Sanitat, Benestar social). L’alcaldia assumeix les àrees no específicament esmentades, especialment Esports i Recursos humans.

Quant als representants de l’Ajuntament en diferents ens, als consells escolars dels diferents centres d’ensenyament serà Teresa Bosch; a les entitats urbanístiques col·laboradores de conservació i assimilats, Antonio Tornos; al Consorci Televisió Digital Terrestre, Joan Gilart; i a la mancomunitat intermunicipal d’abastament d’aigua de Pinyana, Joan Gilart.

La composició dels diferents grups municipals queda així: Junts per Alpicat, amb Joan Gilart, Antonio Tornos (portaveu), Teresa Bosch, Blanca Roure i Joan Limón; ERC-Acord Municipal, amb Montse Molina (portaveu), Josep M. Pocino i Anna Roure; Alpicat es Mou, amb Llorenç Besa (portaveu) i Maria Celeste Parramón; CUP Alpicat, amb Teresa Mayoral (portaveu); i Ciutadans, amb Cristina Latorre (portaveu).

En acabar el Ple, l’alcalde Joan Gilart ha fet una valoració del pacte de legislatura dient que “tot aquell que tingués ganes de sumar i d’incorporar-se al projecte d’Alpicat, seria benvingut”, motiu pel qual ha tirat endavant aquesta entesa amb Alpicat es Mou i PSC, tot plegat amb l’objectiu de fer “un govern fort i plural”.

En aquest mateix sentit, Gilart ha lamentat que des d’alguna formació se’ls hagi acusat de “no comptar amb ells”, quan és “rotundament fals”, perquè “tothom que ha volgut sumar-se i aportar idees al projecte, ha estat benvingut”, una aproximació que no es va produir amb ERC perquè “no hi ha hagut voluntat per part seva”, sinó que “el que volien era bolcar el Govern i accedir a l’alcaldia”.

ple

  • Compartir