Alpicat treu a licitació la reforma de les piscines i la rehabilitació de Cal Negre com a seu de l’Ajuntament, que s’iniciaran al setembre — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Notícies / Alpicat treu a licitació la reforma de les piscines i la rehabilitació de Cal Negre com a seu de l’Ajuntament, que s’iniciaran al setembre

Alpicat treu a licitació la reforma de les piscines i la rehabilitació de Cal Negre com a seu de l’Ajuntament, que s’iniciaran al setembre

El ple de l’Ajuntament del passat dilluns va donar llum verda a la licitació dels dos grans projectes de l’actual legislatura: l’ampliació i reforma de les piscines, i la rehabilitació de Cal Negre com a futura seu del consistori.

En el cas de les piscines, la licitació es farà per 999.881,59 euros, amb 8 mesos de termini d’execució i un inici de les obres previst pel mes de setembre d’enguany. Pel que fa a la rehabilitació de Cal Negre com a dependències municipals, es farà per 1.065.202,17 euros, amb un termini d’execució de 12 mesos i l’inici de les obres previst també pel mes de setembre.

Pel que fa a l’Ajuntament, el canvi de seu permetrà donar resposta a dos necessitats: d’una banda, deixar enrere l’actual seu, que s’havia quedat petita, desfasada i amb barreres arquitectòniques, i que ara es destinarà a altres usos per serveis; de l’altra, el fet que la nova seu s’ubiqui a Cal Negre servirà per rehabilitar un edifici, situat entre la plaça de l’Església i el carrer Major, que és d’un notable valor cultural i que l’any 2010 va ser declarat Bé d'Interès Local.

Segons el projecte, redactat pels serveis tècnics de la Diputació de Lleida, les noves dependències municipals constaran de cinc plantes (soterrani, planta baixa i tres plantes d’alçada), una superfície conjunta de més de 1.000 metres quadrats (221 per planta) i una adequació a la normativa vigent d’un conjunt que, a més, ja té fets els fonaments i estructura, amb la qual cosa es produeix un estalvi en diners i en temps, de manera que es preveu que la rehabilitació estigui enllestida a finals del 2018 i que ja estigui plenament operatiu coincidint amb l’inici del 2019.

Quant a les piscines municipals, les tasques d’ampliació d’aquest espai s’iniciaran immediatament després de la campanya d’estiu d’enguany, és a dir, a l’octubre, per tal que tot estigui a punt per a l’estiu del 2018. En aquest cas, la superfície del recinte serà més del doble que l’actual, en passar dels 3.000 metres quadrats actuals als 7.000 que tindrà el nou espai.

Hi haurà tres piscines, amb un global de 1.004 metres quadrats de làmina d’aigua davant dels 434 actuals. Les instal·lacions estaran adaptades a totes les normatives vigents i disposaran de zona de jocs, a més de comptar, en el cas de la piscina gran, amb una àrea de platja i tres espais diferents per a infants, joves i adults. Seran, doncs, unes piscines que dotaran a Alpicat amb un equipament que el poble requereix.

D’altra banda, les piscines municipals d’Alpicat encetaran aquest divendres 9 de juny la temporada de bany, que s’allargarà fins al dilluns 11 de setembre. Durant aquesta nova temporada, els veïns i veïnes d’Alpicat podran gaudir de les activitats habituals d’aquest equipament, com ara el bany lliure, els cursets de natació i altres iniciatives que tindran el recinte de les piscines com a eix.

pis

negrooooo

  • Compartir