Alpicat ja gaudeix de la plaça de l’1 d’Octubre de 2017, que ha estat inaugurada per Xavier Sànchez, germà de Jordi Sànchez — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Notícies / Alpicat ja gaudeix de la plaça de l’1 d’Octubre de 2017, que ha estat inaugurada per Xavier Sànchez, germà de Jordi Sànchez

Alpicat ja gaudeix de la plaça de l’1 d’Octubre de 2017, que ha estat inaugurada per Xavier Sànchez, germà de Jordi Sànchez

La inauguració de la nova denominació de la plaça Espanya és l’acte central de la commemoració del primer aniversari dels fets de l’1 d’octubre passat.

Alpicat gaudeix des d’avui de la plaça de l’1 d’Octubre de 2017, després que l’alcalde Joan Gilart i Xavier Sànchez, germà de l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, hagin descobert la placa que així ho oficialitza.

Abans de l’acte, Xavier Sànchez, membre de l’Associació Catalana pels Drets Civils i representant avui de tots els familiars de presos i exiliats, ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcalde que li ha lliurat un obsequi consistent en fruita i un llibre d’Alpicat.

Posteriorment la comitiva s’han traslladat a peu fins a la plaça per participar en l’acte que ha estat presentat per Alba Roure (ANC Alpicat), i que també ha comptat amb els parlaments de Mercè Griñó, coordinadora de l’ANC Alpicat, i de l’Olga Sol, en nom del CDR d’Alpicat. A més a més, la jornada ha comptat amb la presència, entre altres, de regidors de l’Ajuntament, les pubilles i els hereus, i d’un gran nombre de veïns i veïnes d’Alpicat.

La presència de Xavier Sànchez ha estat, doncs, un dels atractius d’una jornada eminentment festiva i reivindicativa. Cal recordar que el seu germà, Jordi Sànchez, va presidir l’ANC entre 2015 i 2017 i que encara és a la presó pendent de judici pel fets del procés català. Va ser precisament durant aquesta etapa com a president de l’ANC quan, l’any 2105, Jordi Sànchez va visitar Alpicat per oferir una xarrada-col·loqui a La Unió.

Durant l’acte d’aquest matí, Xavier Sànchez ha llegit una carta del seu germà Jordi escrita des de la presó de Lledoners adreçada als veïns i veïnes d’Alpicat.

La nova denominació de la plaça és fruit d’un acord del ple municipal, que va votar favorablement al canvi de nom per a la plaça Espanya. L’acte d’avui ha servit per donar la solemnitat que es mereix al que està concebut com un homenatge a totes les persones que van fer possible el referèndum del passat 1 d’octubre, i que aquella diada es desenvolupés dins uns paràmetres de normalitat i participació massiva, tal com ha recordat Joan Gilart en la seva intervenció, tot desitjant que la nova denominació de la plaça serveixi perquè aquella jornada perduri en la memòria i en l’imaginari col·lectiu. L’acte inaugural s’ha completat amb un vermut i jocs de fusta per a la canalla a càrrec de Sac Espectacles.

La inauguració s’ha emmarcat dins un cap de setmana destinat a commemorar els fets de l’1 d’octubre de 2017, amb activitats que han estat organitzades conjuntament per l’Ajuntament d’Alpicat i Assemblea.cat Alpicat amb el suport del CDR Alpicat. Així, dissabte al vespre, a La Unió, l’actor Toni Albà va oferir la xarrada ‘Ser o no ser catalans, experiència personal en el procés’, i posteriorment va fer gaudir a tots els alpicatins i alpicatines amb l’espectacle ‘Bufonant’. Entre aquests dos actes, l'ANC i el CDR van fer un sopar al bar, la recaptació del qual es destinarà a la Caixa de Solidaritat.

Els actes seguiran aquest dilluns amb una exposició de fotografies de la jornada de l’1 d’octubre del 2017. La mostra, per a la qual s’ha demanat la col·laboració de tots els veïns i veïns del poble, es podrà veure a La Unió de 17 a 21 hores.

Al Facebook de l'Ajuntament d'Alpicat hi podreu trobar en breu més fotos d'aquesta jornada i de la del dissabte amb Toni Albà.

Podeu veure més fotos de la inauguració al Facebook de l'Ajuntament d'Alpicat, on hi ha un ÀLBUM.

plaça

  • Compartir