Alpicat es bolca amb el Dia Escolar de la No Violència i la Pau recreant un assemblea de l’ONU — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Notícies / Alpicat es bolca amb el Dia Escolar de la No Violència i la Pau recreant un assemblea de l’ONU

Alpicat es bolca amb el Dia Escolar de la No Violència i la Pau recreant un assemblea de l’ONU

Alpicat Solidari, l'Institut, l'escola Dr. Serés, l'Ajuntament i la Coordinadora d'ONGD i AMS de Lleida han estat al capdavant de la iniciativa.

Alpicat ha viscut avui una jornada ben especial amb la celebració del DENIP (Dia Escolar de la No Violència i la Pau), en el marc de la qual ha tingut lloc una recreació d’una assemblea de les Nacions Unides. 

La iniciativa ha estat impulsada per Alpicat Solidari i ha comptat amb la complicitat dels centres educatius del poble (Institut d'Alpicat i Escola Doctor Serés), a més de tenir el suport de l'Ajuntament i de la Coordinadora d'ONGD i AMS de Lleida.

El punt de trobada ha estat la Sala La Unió, on s’ha recreat una assemblea de les Nacions Unides en què els alumnes de l'Escola Doctor Serés han exercit de membres de la Mesa i els de l'Institut han denunciat la vulneració dels Drets dels Infants de l’ONU, una denúncia que ha volgut fer incidència en el fet que el compliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible permetria assolir aquests drets. 

En acabar l’assemblea, Marçal Abella, president d’Alpicat Solidari, en representació de totes les entitats participants, ha lliurat l'acta de la resolució resultant a l'alcalde d'Alpicat, Joan Gilart, per tal que sigui elevada al proper Ple municipal. A més, els participants en la jornada han pogut gaudir de diferents actuacions musicals i de la projecció de vídeos.

Cal recordar que la iniciativa d’enguany pren el relleu de la que els mateixos protagonistes van dur a terme l’any passat, en què es va recrear un campament de refugiats.

denip

  • Compartir