Alpicat adjudica les obres d’ampliació de les piscines i la rehabilitació de Cal Negre com a nou Ajuntament per un import de 1.610.000 euros — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Notícies / Alpicat adjudica les obres d’ampliació de les piscines i la rehabilitació de Cal Negre com a nou Ajuntament per un import de 1.610.000 euros

Alpicat adjudica les obres d’ampliació de les piscines i la rehabilitació de Cal Negre com a nou Ajuntament per un import de 1.610.000 euros

El ple de l’Ajuntament d’Alpicat ha adjudicat aquesta setmana a l’empresa Benito Arnó les obres d’ampliació de les piscines municipals i la rehabilitació de l’edifici Cal Negre com a seu del nou consistori.

 L’adjudicació s’ha fet per un import total de 1.610.691,50 euros, dels quals 785.048 euros corresponen a les piscines i 825.643,50 euros més IVA són els que pertanyen a la partida destinada a la implantació d’oficines administratives municipals a Cal Negre. Les obres està previst que s’iniciïn a mitjans d’aquest mes de setembre i el termini d’execució és de sis mesos i mig i deu mesos i mig, respectivament.

Al concurs per a l’ampliació de les piscines s’hi van presentar 6 empreses, mentre que al concurs per a la construcció del nou Ajuntament n’hi van concórrer 7. S’han guanyat amb una baixa respecte el preu de licitació del 17% i 22% respectivament.

La licitació dels dos projectes va rebre la llum verda al ple del passat mes de juny.

En el cas de les piscines, la licitació es va fer per 999.881,59 euros, amb 8 mesos de termini d’execució. Pel que fa a la rehabilitació de Cal Negre com a dependències municipals, es va fer per 1.065.202,17 euros, amb un termini d’execució de 12 mesos.

Pel que fa a l’Ajuntament, el canvi de seu permetrà donar resposta a dos necessitats: d’una banda, deixar enrere l’actual seu, que s’ha quedat petita, desfasada i amb barreres arquitectòniques de costosa adequació, i que ara es destinarà a altres usos per a serveis; de l’altra, el fet que la nova seu s’ubiqui a Cal Negre servirà per rehabilitar un edifici, situat entre la plaça de l’Església i el carrer Major, que és d’un notable valor cultural i que l’any 2010 va ser declarat Bé d'Interès Local.

Segons el projecte, redactat pels serveis tècnics de la Diputació de Lleida, les noves dependències municipals constaran de cinc plantes (soterrani, planta baixa i tres plantes d’alçada), una superfície conjunta de més de 1.000 metres quadrats (221 per planta) i una adequació a la normativa vigent d’un conjunt que, a més, ja té fets els fonaments i estructura, amb la qual cosa es produeix un estalvi en diners i en temps, de manera que es preveu que la rehabilitació estigui enllestida a finals del 2018 i que ja estigui plenament operatiu coincidint amb l’inici del 2019.

Pel que fa a les piscines municipals, les tasques d’ampliació d’aquest espai s’iniciaran immediatament després de la campanya d’estiu d’enguany, és a dir, a l’octubre, per tal que tot estigui a punt per a l’estiu del 2018. En aquest cas, la superfície del recinte serà més del doble que l’actual, en passar dels 3.000 metres quadrats actuals als 7.000 que tindrà el nou espai.

Hi haurà tres piscines, amb un global de 1.004 metres quadrats de làmina d’aigua davant dels 434 actuals. Les instal·lacions estaran adaptades a totes les normatives vigents i disposaran de zona de jocs, a més de comptar, en el cas de la piscina gran, amb una àrea de platja i tres espais diferents per a infants, joves i adults. 

pis

cal

  • Compartir