Tercera jornada de formació per a l'ús de desfibril·ladors — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Sanitat / Tercera jornada de formació per a l'ús de desfibril·ladors

Tercera jornada de formació per a l'ús de desfibril·ladors

Dins la línia de treball iniciada per l’Ajuntament per tal de fer d’Alpicat un municipi cardioprotegit, es va celebrar una nova jornada de formació per a l’ús de desfibril·ladors.

Aquesta era la tercera jornada que se celebrava a Alpicat, i l’objectiu era la formació per tal de poder assistir persones que tinguin una aturada cardíaca sobtada, aprenent a reaccionar davant d'una víctima i aplicant els primers auxilis fins a l'arribada del personal mèdic i utilitzant un DEA en cas d'emergència.

El primer d’aquests cursos es va destinar a la població en general, mentre que el segon i el tercer s’han adreçat a personal dels centres escolars i de l’Ajuntament, que han rebut formació tant en l’apartat teòric com en el pràctic.

Cal recordar que l’Ajuntament va impulsar aquesta actuació, que es va dur a terme gràcies a una subvenció a la Diputació de Lleida, mitjançant la qual el passat mes de juliol van ser inaugurats set nous DEA (desfibril·ladors externs automàtics) que es van instal·lar a Alpicat, i que s’unien als quatre que ja existien fins aleshores.

L’objectiu d’aquest projecte global de la Diputació per a tots els municipis de la demarcació és cardioprotegir el major nombre possible de poblacions. Amb aquesta actuació, ara Alpicat disposa de desfibril·ladors en edificis municipals, un fixe a la via pública al davant de l’Ajuntament i un altre de portàtil destinat a esdeveniments. És per aquest motiu que és força important que tots els veïns tinguin coneixement de la ubicació dels desfibril·ladors i que hi hagi gent preparada per a utilitzar-los si cal.

deaaa

dea2 

  • Compartir