El Bus de la Salut visitarà Alpicat del 2 al 5 d’octubre — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Sanitat / El Bus de la Salut visitarà Alpicat del 2 al 5 d’octubre

El Bus de la Salut visitarà Alpicat del 2 al 5 d’octubre

El Bus de la Salut visitarà Alpicat entre els dies 2 i 5 d’octubre, ambdós inclosos. El vehicle, equipat amb material mèdic i personal sanitari, s’ubicarà al carrer Del Bosc, davant el Consultori Mèdic, cada dia dels esmentats de 9.30 a 19.30 hores.

El Bus de la Salut és un projecte mèdic que permetrà conèixer l'estat de salut de les artèries (el que es coneix com a malaltia ateromatosa) i la prevalença de malaltia renal oculta en una mostra de 9.000 persones de tota la província de Lleida durant tres anys. Recorrerà durant 3 anys diferents municipis de la província de Lleida. En aquest autobús, es realitzaran diferents proves per avaluar l'estat de salut arterial i renal.

Cal recordar, en aquest sentit, que les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort i d'invalidesa als països desenvolupats, així com una de les principals causes d'ingrés hospitalari. Tot i que s'han millorat substancialment els tractaments en fase aguda (codi ICTUS, codi infart...), la incidència d'aquestes malalties està lluny de veure's reduïda i suposa un important consum de recursos sanitaris i socials.

Podeu trobar més informació sobre El Bus de la Salut a: INFO BUS SALUT.

busa

  • Compartir