El Bus de la Salut, protagonista durant aquesta setmana a Alpicat — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Sanitat / El Bus de la Salut, protagonista durant aquesta setmana a Alpicat

El Bus de la Salut, protagonista durant aquesta setmana a Alpicat

El Bus de la Salut ha estat instal·lat durant gairebé tota aquesta setmana a Alpicat. Concretament, ho va fer des de dilluns fins al dijous, ambdós inclosos, cada dia de 9.30 a 19.30 hores. El vehicle, que viatjava equipat amb material mèdic i personal sanitari, es va ubicar al carrer Del Bosc, davant el Consultori Mèdic.

El Bus de la Salut és un projecte mèdic que permetrà conèixer l'estat de salut de les artèries (el que es coneix com a malaltia ateromatosa) i la prevalença de malaltia renal oculta en una mostra de 9.000 persones de tota la província de Lleida durant tres anys. Recorrerà durant 3 anys diferents municipis de la província de Lleida. En aquest autobús, es realitzaran diferents proves per avaluar l'estat de salut arterial i renal.

Cal recordar, en aquest sentit, que les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort i d'invalidesa als països desenvolupats, així com una de les principals causes d'ingrés hospitalari. Tot i que s'han millorat substancialment els tractaments en fase aguda (codi ICTUS, codi infart...), la incidència d'aquestes malalties està lluny de veure's reduïda i suposa un important consum de recursos sanitaris i socials.

Podeu trobar més informació sobre El Bus de la Salut clicant aquí.

  • Compartir