La menopausa va ser la protagonista de la sessió inaugural de la 13a edició de les Jornades Sanitàries-Dimecres de Salut d’Alpicat — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Sanitat / Anterior / Jornades sanitàries 2016 / La menopausa va ser la protagonista de la sessió inaugural de la 13a edició de les Jornades Sanitàries-Dimecres de Salut d’Alpicat

La menopausa va ser la protagonista de la sessió inaugural de la 13a edició de les Jornades Sanitàries-Dimecres de Salut d’Alpicat

La 13a edició de les Jornades Sanitàries-Dimecres de Salut d’Alpicat es va posar en marxa aquest dimecres amb una sessió inaugural dedicada a la menopausa. Les jornades es desenvoluparan tots els dimecres del mes de novembre a les 19.00 hores a la Sala d’Actes del Casal, i inclouran xerrades i tallers a càrrec de professionals del Consultori Mèdic d’Alpicat i de reconeguts professionals del sector.

La inauguració va comptar amb la presència de Joan Gilart, alcalde d’Alpicat, de Jordi Cortada, gerent territorial de la Regió Sanitària de Lleida i de la Regió Alt Pirineu i Aran, del Servei Català de la Salut, i de Carles Roca, cap del Consultori Mèdic d’Alpicat i màxim responsable de l’organització. Tots ells van valorar molt positivament el fet que s’hagi assolit la 13a edició d’unes jornades que han estat pioneres a les nostres comarques i que compten amb una bona acceptació per part dels alpicatins i alpicatines.

En aquesta sessió inaugural, es va tractar de la ‘La Menopausa’, en una sessió que va anar a càrrec de Josep Aixalà Gelonch, ginecòleg adjunt del Hospital Arnau de Vilanova i que també forma part del l’equip professional de ginecologia de l’Avantmèdic, de Lleida. Una segona part de la jornada es va dedicar a ‘El Sòl Pèlvic (pèrdues d’orina)’, amb Albert Cos Torrubiano, ginecòleg de l’equip professional de l’Avantmèdic.

Dimecres vinent, dia 9, serà el torn per a ‘De qué enferma el corazón y qué podemos hacer para evitarlo’, amb Fernando Worner Diz, Cap de Servei de Cardiologia del Hospital Arnau de Vilanova. El dia 16, Rafael Ramírez, de l’empresa Neosalus, oferirà un ‘Taller teoricopràctic amb desfibril·ladors’, i aquella mateixa setmana, en una sessió que es farà el divendres 18, es farà una jornada solidària amb ‘Riure per Viure’, a càrrec de Jordi Baiget i Gabriel Solans.

El dia 23 hi haurà la sessió ‘Voluntats anticipades’, a càrrec de Carles Roca, membre del Comitè d’ètica assistencial d’atenció primària de l’ICS, mentre que el dia 30 Vanessa Pera, Psiquiatra del CSMIJ Lleida (Centre de Salud Mental Infantil i Juvenil), parlarà de ‘Trastorns de l’adolescència’. Acte seguit es durà a terme la cloenda de les jornades, a càrrec de l’alcalde d’Alpicat, de Mateu Huguet, Gerent de Serveis Sanitaris i gerent territorial de l’ICS a Lleida i Alt Pirineu i Aran, de Carles Roca, director mèdic del Consultori, i de Joan A. Limón, regidor de Polítiques Socials de l’Ajuntament d’Alpicat.

Podeu consultar el programa complet de les Jornades Sanitàries a: programa.

sani1

sani2

  • Compartir