Els veïns i veïnes d’Alpicat voten a favor de la recollida de residus en illes de contenidors — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Medi Ambient / Els veïns i veïnes d’Alpicat voten a favor de la recollida de residus en illes de contenidors

Els veïns i veïnes d’Alpicat voten a favor de la recollida de residus en illes de contenidors

Els veïns i veïnes d’Alpicat han votat a favor del sistema de recollida d’escombraries en illes de contenidors, segons l’escrutini de la consulta convocada per l’Ajuntament entre tots els alpicatins i alpicatines, que s’ha celebrat en dos jornades, el dimecres i el dijous.

En aquesta enquesta ciutadana, tenien dret a vot tots aquells que estiguessin empadronats a Alpicat i fossin majors de 18 anys, els quals havien d’escollir entre el sistema de recollida en illes de contenidors o el sistema de recollida porta a porta.

Segons el recompte, dels 637 vots emesos, 570 han estat favorables al sistema de recollida en illes de contenidors, mentre que 63 vots eren partidaris del sistema porta a porta, i 4 vots més han estat nuls. Tenien dret a vot un total de 4.953 persones, amb la qual cosa la participació ha estat del 12,8 per cent.

Persones amb dret a vot: 4.953

Vots emesos: 637

Participació: 12,8%

VOTS FAVORABLES ILLES DE CONTENIDORS: 570

VOTS FAVORABLES DEL PORTA A PORTA: 63

Vots nuls: 4

Cal recordar que el Consell Comarcal del Segrià, que és l’encarregat d’efectuar la recollida de les deixalles, permet a cada municipi decidir quin model prefereix. És per aquest motiu que l’Ajuntament d’Alpicat havia posat en mans dels veïns i veïnes aquesta decisió, que finalment ha estat favorable al sistema de recollida en illes de contenidors.

Abans de la votació, s’havien celebrat dos sessions informatives que es van dur a terme la setmana anterior, concretament el dimarts 20 i el divendres 23, a la sala del Casal. En aquestes sessions, es va informar dels punts a favor i en contra de cadascuna de les opcions.

consulta 00

consulta 01

consulta 2

consulta 03

consulta 04

  • Compartir