El Col·legi Doctor Serés participarà aquest mes en la Setmana Europea de Prevenció de Residus — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Medi Ambient / El Col·legi Doctor Serés participarà aquest mes en la Setmana Europea de Prevenció de Residus

El Col·legi Doctor Serés participarà aquest mes en la Setmana Europea de Prevenció de Residus

El Col·legi Doctor Serés acollirà, el divendres 27 de novembre, un seguit de tallers dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Els tallers aniran a càrrec d’Ecostudi i estaran finançats per l’Ajuntament d’Alpicat dins un programa subvencionat.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Els seus objectius generals són donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la UE i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa; fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Enguany la Setmana se celebrarà del 21 al 29 de novembre de 2015, i en el cas del Doctor Serés arribaran el divendres 27. Tots els tallers estan plantejats per fer en classes d’entre 20 i 25 alumnes i sota la direcció d’un o més monitors. Per al cicle inicial (6-8 anys), l’activitat serà ‘Colorejar’; per al cicle mitjà serà ‘El joc de l’orgànica’; i per al cicle superior serà ‘Fem un compostador’.

Els objectius per als diferents tallers són, en el cas de ‘Colorejar’, fomentar el treball en grup i la participació activa de l'alumnat; potenciar la separació dels materials i la recollida selectiva; i fomentar la recollida selectiva. Per ‘Fem un compostador’, conèixer el cicle de la matèria orgànica i el procés d'autocompostatge; fomentar el treball en grup i la participació activa de l'alumnat; i fomentar la recollida de la FORM. I per ‘El joc de l’orgànica’, conscienciar sobre els problemes que generen els residus; conèixer el cicle de la matèria orgànica i el procés d'autocompostatge; fomentar la recollida de la FORM; i fomentar el treball en grup i la participació activa de l'alumnat.

L’empresa que és al capdavant dels tallers, Ecostudi, és una consultoria global en l’àmbit de la sostenibilitat, que disposa d’un equip pluridisciplinari de treballadors propis i col·laboradors, per aconseguir la millor solució mitjançant el talent del seu equip.

  • Compartir