Alpicat aposta de nou per Basket Beat — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Joventut / Alpicat aposta de nou per Basket Beat

Alpicat aposta de nou per Basket Beat

L’Ajuntament d’Alpicat i el Consell Comarcal del Segrià aposten un any més per l’activitat Basket Beat com a projecte educatiu de caràcter transversal a implementar el curs 2016-17 a l’Institut Manuel de Montsuar.

Moviment, art,  educació i acció social. Aquestes són les premisses de treball del Basket Beat, una metodologia per desenvolupar habilitats per a la vida -especialment aquelles que fan referència a “aprendre a aprendre” i “aprendre a conviure”- mitjançant l’aprenentatge/creació musical en grup amb pilotes de bàsquet, que són la principal eina de treball.

El projecte va néixer el 2009 de la mà de Josep Maria Aragay. Després de 3 anys treballant a Barcelona, va emprendre un viatge amb el desig d’aprendre d’altres experiències, així com divulgar i avaluar la metodologia. Es van visitar 120 projectes d’art comunitari i realitzen 75 tallers i xerrades que els han portat  a treballar amb més de 1000 persones de Gran Bretanya, França, Colòmbia, Perú, Uruguai, Brasil, Sudàfrica, Estats Units, Canadà i Holanda.

El projecte va arribar a les comarques lleidatanes de la mà del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Segrià i de l'Ajuntament d'Alpicat, duent a terme un espectacle-presentació al gener de 2015 a la Sala Unió. Aquesta metodologia de treball es va implementar de febrer a juny de 2016 a l’Institut Manuel de Montsuar amb un total de 25 alumnes de 3er d’ESO.

Amb la voluntat de donar continuïtat a aquesta acció i aprofundir en el seu treball amb resultats satisfactoris, aquest any participaran en aquesta activitat transversal fins a un total de 40 alumnes, tots ells d’Alpicat i des de 1er a 4rt d’ESO. Els objectius principals d’aquesta activitat estan relacionats amb la creació i experimentació dels alumnes amb el contacte amb l’art i la música, així i com la promoció del creixement personal i grupal i el treball d’habilitats de vida basades en la motivació, l’esforç, la superació, la constància i el treball en equip.

beat

  • Compartir