Presentació a la Diputació de la Fira Circ Picat, que comptarà amb 14 espectacles — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Comerç i fires / Fires / Presentació a la Diputació de la Fira Circ Picat, que comptarà amb 14 espectacles

Presentació a la Diputació de la Fira Circ Picat, que comptarà amb 14 espectacles

La Diputació de Lleida ha acollit aquest matí la presentació de la segona edició de la Fira Circ Picat, que se celebrarà a Alpicat els dies 27 i 28 de juny. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, del diputat Antoni Villas; del president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré; i del director artístic de Circ Picat, Pere Toro.

En la seva intervenció, Joan Gilart ha assenyalat que afronten aquesta segona edició amb molta il·lusió després de l’èxit de la primera, i ha precisat l’encaix de la fira amb el tarannà i el perfil d’Alpicat, “amb molta gent jove i moltes famílies amb fills”, per la qual cosa creu que Circ Picat servirà per “oferir espectacle i per fer carrer”.

L’alcalde d’Alpicat ha subratllat també l’ampli ventall de representacions i disciplines que es podran veure, en línia ascendent respecte a l’any passat, un fet que “ajuda que creiem en aquesta fira i que hi veiem un futur”. És per això que ha convidat tothom a gaudir d’una oferta “cultural i lúdica molt bona”. 

La fira és el primer festival de circ que se celebra a la província de Lleida i suposa una clara aposta per promocionar aquesta disciplina. Després de l’èxit tant d’assistència de públic com de crítica obtingut en la primera edició, l’Ajuntament d’Alpicat ha pres la iniciativa de seguir consolidant-lo en col·laboració amb la companyia de circ Improvisto’s Krusty Show, co-organitzadora i responsable de la direcció artística del festival.

 Presentació Fira Circ 2015

En aquest sentit, el diputat Antoni Villas ha destacat el fet que Circ Picat és un aparador idoni per tal que “altres ajuntaments vagin a veure els espectacles i a conèixer les companyies que hi actuaran, de manera que tinguin un ventall on triar aquells que puguin portar als seus pobles”. Villas s’ha mostrat convençut de l’èxit d’una fira que va camí de la consolidació, motiu pel qual ha reiterat el suport de la Diputació a una iniciativa que situa en primer pla “el circ i els espectacles al carrer”.

Circ Picat està concebut com una aposta pionera per donar a conèixer al públic i institucions el circ contemporani, i fer-ho en una demarcació amb molt poca presència de companyies i esdeveniments, motiu pel qual busquen la fusió amb tota mena d’altres formats escènics, com ara la dansa, el teatre, la música, clowns, la màgia, el beat box, etc.

Una aposta per la diversificació que queda palesa en l’ampli ventall d’activitats que es veuran en la segona edició, amb acrobàcia, malabars, equilibris, trapezi, quadre coreà, dansa vertical, pallassos, clown, música i tallers per tots els públics. Un altre dels reptes és fomentar les companyies locals o de proximitat, motiu pel qual enguany es donarà l’oportunitat de mostrar el seu treball a lo Biel, un artista local que inaugurarà el festival el dissabte 27 al matí.

El festival comptarà amb les companyies catalanes Tot Circ, Passabarret, Elegants, Vola qui Vol i Improvisto’s Krusty Show, i les andaluses Vaiven Circo i Alas Circo Teatro. En total s’oferiran 14 representacions de gran qualitat durant els dos dies, totes elles gratuïtes.

A més, el festival també inclourà un concurs de fotografia, una fira d’artesania i un concert nocturn, i facilitarà tota mena de serveis, com zona d’acampada, dutxes públiques, etc. 

  • Compartir