La Festa de la Matança del Porc reparteix 550 racions al Parc del Graó — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Festes / La Festa de la Matança del Porc reparteix 550 racions al Parc del Graó

La Festa de la Matança del Porc reparteix 550 racions al Parc del Graó

El Parc del Graó s’ha omplert un any més amb una de les festes tradicionals i amb més tirada d’Alpicat, la de la Matança del Porc, que ha repartit més de 550 racions.

Organitzada per l’Associació Cultural de Dones d’Alpicat amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament, la festa ha començat de bon matí amb la preparació del dinar, tot i que cal dir que en els dos dies previs a la festa ja s’havia fet tot el mandongo per tenir a punt les viandes per avui. El dinar s’ha servit a partit de les 2 de la tarda i, com és costum, ha estat un dels àpats populars més multitudinaris que se celebren a Alpicat durant tot l’any.

Així, es calcula que s’han servit més de 550 racions tant pels que han volgut degustar el dinar al mateix Parc del Graó com per aquells que han preferit fer-ho a casa. En aquest sentit, cal recordar que són els mateixos comensals els que han de dur-se les taules i les cadires al Parc del Graó per gaudir d’aquest àpat tradicional.

La festa té com a raó de ser el fet de recordar la feina que antigament es feia durant l’hivern a les cases de pagès per tal que les famílies poguessin emmagatzemat vitualles per a la resta de l’any.

porc1

porc2

porc3

  • Compartir