Alpicat reinventa la festa dels fanalets de Sant Jaume per donar continuïtat una tradició força arrelada — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Festes / Fanalets de Sant Jaume / Alpicat reinventa la festa dels fanalets de Sant Jaume per donar continuïtat una tradició força arrelada

Alpicat reinventa la festa dels fanalets de Sant Jaume per donar continuïtat una tradició força arrelada

Els fanalets d’elaboració pròpia i encesos a casa van substituir la tradicional processó.

Alpicat va reviure aquest divendres una de les tradicions més arrelades entre els més petits, la festa dels fanalets de Sant Jaume. Ho va fer amb unes connotacions diferents, adaptades a la situació i a les circumstàncies actuals, però amb el mateix esperit que sempre.

Així, a iniciativa de l’Ajuntament, es va voler adaptar la festa a la situació actual, reinventant-la tenint en compte les recomanacions de les autoritats en el sentit d’evitar al màxim les sortides al carrer. És per això que es va proposar a tots aquells, petits i grans, que ho desitgessin, que es confeccionessin el seu propi fanalet i que, en lloc de lluir-lo en la tradicional processó que se celebra des de fa 25 anys, l’encenguessin al balcó, a la terrassa o al jardí de casa, tot fent-se una foto que després podien enviar al WhatsApp de l’Ajuntament (telèfon 660 44 81 61) per tal que el consistori en fes difusió a través de les seves xarxes socials.

Per tal de facilitar l’elaboració des fanalets casolans, des de l’Ajuntament també es va proporcionar un seguit de patrons i models dels que es van preparar al Casal d’Estiu d’Alpicat gràcies al suport de Tren Màgic, col·laborador habitual amb la festa dels fanalets.

Podeu veure les imatges que ens han enviat en aquest ENLLAÇ.

WhatsApp Image 2020-07-24 at 22.54.24.jpeg

  • Compartir