Alpicat viu amb intensitat la Trobada de la Catxipanda amb un cap de setmana emmarcat dins la Diada Nacional de Catalunya — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Festes / Alpicat viu amb intensitat la Trobada de la Catxipanda amb un cap de setmana emmarcat dins la Diada Nacional de Catalunya

Alpicat viu amb intensitat la Trobada de la Catxipanda amb un cap de setmana emmarcat dins la Diada Nacional de Catalunya

Alpicat ha viscut una nova edició de la Trobada de la Catxipanda, una tradició que s’emmarca dins els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya i que enguany s’ha desenvolupat en dos jornades: el dissabte amb la Pujada al Tossal de la Corona i avui amb la Festa de la Catxipanda.

Pel que fa a la Pujada al Tossal, aquest any ha arribat a la seva 22a edició. A les 9 del vespre del dissabte, els participants estaven convocats al davant del Casal, des d’on va començar aquesta tradicional sortida a peu, consistent en una caminada verda amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. En arribar a la Bassa dels Rovinals, es va dur a terme la pujada al Tossal per fer el canvi de l’estelada, mentre que a la baixada del Tossal, hi va haver entrepans i beguda per a tothom.

La segona part de la trobada ha arribat avui amb la Festa de la Catxipanda, una trobada gastronòmica que enguany ha arribat a la seva 35a edició i en què les diferents colles preparen aquest plat típic d’Alpicat, fet a base de conill, cargols, porc (costella i llonganissa), pebrot, tomàquet, albergínia i ceba.

Aquesta celebració s’ha fet durant tot el dia al Parc del Graó, on l’activitat ha començat amb un esmorzar per a tots els integrants de les colles. Al llarg del matí, la xaranga Xino Xano hi ha posat el toc musical, mentre que els més petits han pogut gaudir del parc infantil per la mainada Diver-Sió, amb inflables i toro mecànic, que s’ha instal·lat a les pistes cobertes. Havent dinat, al mateix indret, durant la tarda es podrà gaudir d’una actuació infantil a càrrec del grup Els Pepsicolen amb Pep Callau, de Pallassos Sense Fronteres.

La Trobada de la Catxipanda ha comptat amb l’organització de l’Ajuntament d’Alpicat amb la col·laboració de totes les colles, de l’Associació de Joves i de l’Associació Cultural de Dones.

catxi01

catxi02

catxi03

catxi04

  • Compartir