Suspesa la 15a edició del Duatló Popular d’Alpicat arran de la situació de pandèmia — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Esports / Suspesa la 15a edició del Duatló Popular d’Alpicat arran de la situació de pandèmia

Suspesa la 15a edició del Duatló Popular d’Alpicat arran de la situació de pandèmia

L’Ajuntament ha anunciat avui la suspensió de la que havia de ser la 15a edició del Duatló Popular d’Alpicat, prevista pel diumenge 24 de gener.

La suspensió té el seu origen en la situació actual de pandèmia i en les restriccions que està comportant per a la celebració de cites esportives. L’Ajuntament, organitzador del Duatló, ha volgut esperar fins al darrer moment per prendre una decisió definitiva que, a aquestes alçades, ja era inajornable, ja que quedaven menys de dos setmanes per a la data escollida.

Cal remarcar que, en el cas del Duatló d’Alpicat, concorrien molts factors que anaven en contra de la seva celebració, atès que, al marge de ser una cursa esportiva –amb les limitacions que hi ha, que restringeixen les competicions a l’àmbit professional i estatal–, tradicionalment va molt més enllà de ser una simple cita esportiva i es constitueix en un esdeveniment lúdic i en una veritable festa popular, amb una sortida massiva, un punt de transició també molt concorregut, un esmorzar popular i un fi de festa amb diferents sortejos que també aplega força gent.

Així i tot, des de l’Ajuntament es tenien a punt tots els detalls i fins i tot s’havien buscat alternatives per als recorreguts i altres opcions per fer menys concorregudes les zones comuns. Finalment, però, s’ha optat per la solució més coherent, que és la suspensió, que no ajornament, perquè posposar la prova hauria suposat acostar les dates a l’altra gran cita atlètica d’Alpicat, la Cursa de la Dona, que habitualment se celebra al maig i que des de l’Ajuntament confien que, si la crisi sanitària remet, es pugui disputar.

  • Compartir